Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε με καταιγίδες


Σοβαρή κακοκαιρία επηρεάζει τη χώρα μας από το βράδυ καθώς έρχεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Ιταλία το οποίο κινείται νοτιοανατολικά και θα πλήξει πρώτα τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Σήμερα θα έχουμε καλοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και βόρεια οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές όπως είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Αρτα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και αργότερα το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, ο Πύργος, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, τα Χανιά και μέσα στη νύχτα οι βροχές θα αρχίσουν να επηρρεάζουν και τα Δωδεκάνησα. 


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και από 6 εως 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 βαθμούς το πρωί μέχρι 23 με 25 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 10 εως 25 βαθμούς, στις νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 12 εως 26 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 24 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές πρώτα στις νοτιότερες περιοχές του νομού και τη νύχτα στις περιοχές γύρω από τα βουνά της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 25 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες, αργότερα λιακάδα αλλά από το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει απο τα δυτικά, οπότε το βράδυ και κυρίως τη νύχτα περιμένουμε να βρέξει και να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 22 βαθμούς κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: