Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Πάει για πολεμική σύρραξη η Άγκυρα - Τουρκικό υποβρύχιο στην Κυπριακή ΑΟΖ!


Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε να κάνει «βόλτες» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και να παρακολουθεί τόσο τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους "Barbaros" στα "οικόπεδα 2 και 3" όσο και τις εργασίες του γεωτρύπανου Saipem 10000 στο οικόπεδο «Ονασαγόρας» πλέοντας σε απόσταση μόλις λίγων μιλίων από αυτό. Πρόκειται σαφώς για μία επιθετική ενέργεια και δείχνει ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή της Κύπρου.Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στην Κυπριακή ΑΟΖ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης του δικινητήριου αεροσκάφους Diamond DA42, στην οποία συμμετείχαν πολεμικά πλοία της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL μεταξύ των οποίων η ελληνική ΤΠΚ «Καβαλούδης», μία γερμανική και μία βραζιλιάνικη φρεγάτα.


Τα ανθυποβρυχιακά συστήματα των πλοίων «χτύπησαν» το υποβρύχιο της Άγκυρας να πλέει εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ του «οικοπέδου 9», όπου διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και την άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου και των «οικοπέδων 2 και 3», όπου έκανε βόλτες το ερευνητικό σκάφος «Barabaros» συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων.

Αποκαλύπτεται πώς η Τουρκία δεν υποστηρίζει τις έρευνες που έχει ανακοινώσει ότι θα διεξάγει με το «Barbaros» δεσμεύοντας παράνομα περιοχές εντός της Κυπριακής ΑΟΖ μόνο με πλοία επιφανείας και συγκεκριμένα φρεγάτες και κορβέτες, αλλά και με υποβρύχιο, ίσως και με υποβρύχια...!

Είναι δεδομένο πώς στην επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» που διεξάγει η Τουρκία έχει η ίδια δηλώσει, πέραν των πλοίων, ότι συμμετέχει και υποβρύχιο. Φαίνεται όμως πώς η Άγκυρα ορίζει κατά το συμφέρον της τα όρια της άσκησης για την πραγματοποίηση της άσκησης και στέλνει το υποβρύχιο της να «κατασκοπεύει» τις όποιες ενέργειες γίνονται εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Όπως άλλωστε πράττει και με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας με θράσος πώς έχει προχωρήσει σε συμφωνία με το ψευδοκράτος και ως εκ τούτου νομιμοποιείται να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ.

Η αποστολή υποβρυχίου συνιστά μία καθαρή επιθετική ενέργεια σε βάρος της Κύπρου και αποδεικνύει πώς η Τουρκία είναι έτοιμη για όλα. 

Ακόμη και να προκαλέσει στρατιωτική σύρραξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία θα εμπλακεί σαφώς και η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: