Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για το όνομα του νέου πρωθυπουργού


Κορυφώνονται οι διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό που θα τεθεί επικεφαλής του σχήματος, ενώ εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο όπου σε περίπτωση που οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν καταλήξει στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, τότε ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις υπουργών. Από νωρίς το πρωί υπήρχε έντονη φημολογία για συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμο, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έκανε λόγο για «επαφή του κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπαδήμο». 
Από την πλευρά του το Reuters μετέδωσε ότι ο κ. Διαμαντούρος, σε επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε διερευνητική προσέγγιση σχετικά με το ενδεχόμενο να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Μιλώντας εξάλλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο κ. Διαμαντούρος δήλωσε σχετικά; 
«Έχει γίνει μια διερευνητική επαφή και τίποτα άλλο. Επίσημη πρόσκληση που να έχει έρθει εξ' επισήμων χειλέων να μου προτείνει το θέμα αυτό, δεν έχει υπάρξει».

Σύμφωνα δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, «οι χθεσινές επικοινωνίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκαν με θετικές προσεγγίσεις». 

Κατά τις ίδιες πηγές διευκρινιζόταν ότι η συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού «είναι πιο κοντά», σε σχέση με το πλαίσιο λειτουργίας. 

«Δεν έχουμε πρόβλημα για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός γιατί δεν θα συγκυβερνήσουμε» δήλωσε στους Νέους Φακέλους ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις 26ης Οκτωβρίου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου». 

«Μπροστά στον γκρεμό η Ελλάδα πρέπει υποχρεωτικά να μάθει πως πρέπει να δώσει δείγματα συνεργασίας ιδεών, απόψεων και πολιτικών», δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ  Άρης Σπηλιωτόπουλος. Τόνισε ακόμα επίσης πως εάν δεν υπήρχε το ζήτημα της εξόδου ή όχι της χώρας από το ευρώ, θα έπρεπε να είχαμε οδηγηθεί σε εκλογές.

«Το ΚΚΕ αρνήθηκε να μετάσχει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών καθώς δεν μπορεί να συναινέσει σε ένα μέτωπο που θα τσακίσει τον ελληνικό λαό», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Παφίλης και ζήτησε να γίνουν άμεσα εκλογές ώστε να καταγραφεί η λαϊκή θέληση. 

«Η νέα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την ελληνική τραγωδία και την κοινωνική εξαθλίωση» είπε στο ΣΚΑΪ Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Μετά από πολύ σκέψη ο ΛΑ.Ο.Σ. αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση, γιατί εμείς από την αρχή ζητήσαμε μία σοβαρή κυβέρνηση δράσης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.  

«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα είναι το θέατρο του παραλόγου», σχολίασε στο ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε ότι «αυτό που χρειάζομαστε είναι έναν σοβαρό πρωθυπουργό και όχι έναν πρωθυπουργό - μαργιονέττα, ούτε έναν λακέ».

«Χρειάζεται επιμονή, η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν...Η λύση θα έρθει από τον ίδιο τον τόπο μας, αρκεί να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει σωθούμε και να παλέψουμε με νηφαλιότητα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος και ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: