Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Συνωστισμός» υποψηφίων στη Νέα Δημοκρατία Ιωαννίνων

«Συνωστισμός» για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ιωαννίνων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και ήδη αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να πάρουν το πρόκριμα στη μάχη για την κατάρτιση των συνδυασμών.Με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα λόγω των οικονομικών συνθηκών, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα, γεγονός που εξηγεί και τις διεργασίες σε επίπεδο στελεχών.Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που πυροδοτούν το έντονο ενδιαφέρον, όπως η εμφάνιση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά και η πίστη ότι θα υπάρξει ραγδαία ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στην επόμενη Βουλή.


 
Η ονοματολογία για το ψηφοδέλτιο στο νομό Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο το εναρκτήριο λάκτισμα για να γίνουν πιο φανερές οι προθέσεις, έδωσε η συνέντευξη του πρώην Βουλευτή Κώστα Χαραλαμπόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV το βράδυ της Τρίτης.Αν και ο κ. Χαραλαμπόπουλος ήταν εκτός των επιλογών του κόμματος τόσο το 2007, όσο και το 2009, αυτή τη φορά σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος υποστήριξε, θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι έχει πάρει το «πράσινο φως» τόσο από τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενώ πρόσθεσε πως είναι ενήμεροι και για τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς του.Ο Κ. Χαραλαμπόπουλος είπε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει περιοδείες στο νομό και ζήτησε από τους πολίτες να τον στηρίξουν.

Με δεδομένη τη σίγουρη υποψηφιότητα των δύο νυν βουλευτών Κώστα Τασούλα και Σταύρου Καλογιάννη, απομένουν άλλες τέσσερις θέσεις, εκ των οποίων η μία θα καλυφθεί σίγουρα από γυναίκα.Την πρόθεση υποψηφιότητάς του έχει γνωστοποιήσει τόσο στα τοπικά όργανα, όσο και σε κεντρικό επίπεδο ο επιχειρηματίας Βασίλης Τσιαλιαμάνης.«Η πρόθεση είναι δεδομένη. Ωστόσο δεν υπάρχει διαβεβαίωση από κανέναν και θεωρώ ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για το πρόσωπό μου. Αρμόδια να αποφασίσουν είναι τα όργανα και ο πρόεδρος του κόμματος», σημείωσε και ξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν στη συγκεκριμένη απόφαση είπε πως πρέπει να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό, χωρίς ωστόσο να θεωρεί ότι είναι στο σύνολό του φθαρμένο και διεφθαρμένο. «Είμαστε ενεργοί πολίτες και δε μπορούμε να καθόμαστε στον καναπέ και να ρίχνουμε ευθύνες», συμπλήρωσε.

Ισχυρό είναι και το ενδιαφέρον του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Κολόκα, ο οποίος διαθέτει και την εμπειρία από την υποψηφιότητά του στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.Ο κ. Κολόκας δηλώνει στη διάθεση του κόμματος, ωστόσο δεν κρύβει την επιθυμία του και κινείται δραστήρια δίνοντας το παρών σε κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ παρεμβαίνει σε κάθε ευκαιρία.Ενδιαφέρον υφίσταται και από τους άλλους δύο θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέα Πότση και Γιάννη Καραμπίνα με ισχυρό χαρτί τους τις επιδόσεις τους στις περιφερειακές εκλογές.Την πρόθεσή του να διεκδικήσει μία θέση στο ψηφοδέλτιο έχει εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο και ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ανταμώματος των αποφοίτων της Βελλάς στις 16 Αυγούστου, είχε πει ότι θα μπορούσε να είναι ξανά υποψήφιος με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί απόλυτα και να προσφέρει έργο.«Δε θέλω να γίνω για μία ακόμη φορά βουλευτής, απλά για να γίνω. 

Η πολιτική είναι όραμα, είναι μεράκι», είχε σημειώσει τότε.Ουδείς μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει ενδιαφέρον από τον πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα, ο οποίος ουδέποτε έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της μεταπήδησής του στην κεντρική πολιτική σκηνή, αντίθετα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος έχει αποκλείσει κατηγορηματικά αυτή την περίπτωση και μάλιστα το επαναβεβαίωσε πριν από μία εβδομάδα μιλώντας στην εκπομπή Puzzle του ITV.Τέλος, στο πλαίσιο ανανέωσης του ψηφοδελτίου, μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αποτελεί ο Γιάννης Ναυρούζογλου, που παρά την εμπλοκή του στον χώρο της αυτοδιοίκησης θεωρείται άφθαρτος.

Σε ότι αφορά το κατ’ ευφημισμόν «ασθενές φύλο», τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το όνομα της Άννας Ασημακοπούλου, αν και κάποιες πληροφορίες την θέλουν να ενδιαφέρεται περισσότερο για μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο. Η ίδια αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της, παραπέμποντας ωστόσο στον πρόεδρο και στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας. Ελάχιστες πιθανότητες για μια θέση στο ψηφοδέλτιο συγκεντρώνουν οι Γιούλα Μητροκώστα και Πανωραία Μπούτζα, οι οποίες κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα στις προηγούμενες εκλογές.Ονόματα, τέλος, που κατά καιρούς ακούγονται είναι αυτά της μηχανικού Ντίνας Τσιότα και της Νίκης Αγνάντη.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: