Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Εμπόλεμη ζώνη το Σύνταγμα στο περιθώριο της μεγάλης διαδήλωσης

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονταν για πολλές ώρες στο κέντρο της Αθήνας. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά στις βόμβες μολότοφ και τον πετροπόλεμο. Στις φλόγες παραδόθηκαν δύο φυλάκια, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Άγνωστοι άρπαξαν το περίστροφο ειδικού φρουρού στη Βουκουρεστίου. Εικόνα καταστροφής στο κέντρο της ΑθήναςΤο κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει εικόνα καταστροφής. Παγκάκια σπασμένα, πεζοδρόμια ξηλωμένα, προσόψεις τραπεζών και ξενοδοχείων κατεστραμένες, φωτεινοί σηματοδότες, ακόμη και ψυγεία περιπτέρων σπασμένα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι φλεγόμενοι κάδοι απορριμμάτων και οι μολότοφ που ανα διαστήματα πέφτουν «βροχή», ειδικά στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και γύρω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί είσοδος κτιρίου μετά από φωτιά σε εκδοτήριο της ΕΘΕΛ στην οδό Φιλελλήνων 4. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το σημείο της Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή.

Στις φλόγες παραδόθηκαν το φυλάκιο των Ευζώνων στον περίβολο της Βουλής και το αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται στο πλάι του κτηρίου της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα, περίπου 200 έως 300 άτομα, χρησιμοποιούν γυαλιά από βιτρίνες καταστημάτων και προσόψεις τραπεζών, μάρμαρα από πεζοδρόμια και παγκάκια, κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Εκτός από τα σκουπίδια που έχουν πάρει φωτιά σε πολλά σημεία, στις φλόγες έχουν τυλιχτεί τα τραπεζοκαθίσματα και η τέντα καφετέριας κοντά στο θέατρο Παλλάς. Η αστυνομία κατάφερε να σβήσει με πυροσβεστήρες τη φωτιά που ξέσπασε μπροστά στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας επί της οδού Κριεζώτου, όπου εξεράγη μία μολότοφ.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: