Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αποκλειστική συνέντευξη του βουλευτή Ν.Δ. Αχαίας Νίκου Νικολόπουλου στον Μίλτο Γήτα


Θεωρείτε πως πρέπει η Ελλάδα να βρει μόνη τις λύσεις για το πρόβλημα της ή με τις συμβουλές ξένων συμβούλων και κυβερνήσεων;
«Η Ελλάδα, ως γνωστόν, εδώ και πολλά χρόνια ανήκει στη μεγάλη και ισχυρή οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σας θυμίζω λοιπόν ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, επέλεξαν να μας στηρίξουν χρηματοδοτώντας την χώρα μας, μεταξύ άλλων, είτε για την κατασκευή μεγάλων δημόσιων έργων, είτε ακόμα και με την διάθεση κονδυλίων για την στήριξη επιχειρηματικών επενδύσεων που δημιούργησαν αντίστοιχα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όταν όμως είσαι μέλος μιας οικογένειας θα πρέπει να ακολουθείς φυσικά και κάποιους βασικούς κανόνες, προκειμένου να θεωρήσε ένας δυνατός κρίκος στην αλυσίδα και όχι το μαύρο πρόβατο. Βέβαια, στην Ελλάδα φροντίσαμε τα τελευταία χρόνια μόνο να ΄΄εκμεταλλευθούμε΄΄ την όποια βοήθεια μας δόθηκε από την Ευρώπη, δίχως όμως να νοιαστούμε και να μεριμνήσουμε για το πώς θα σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Ξεσπώντας λοιπόν η παγκόσμια οικονομική κρίση, εμείς απεδείχθη ότι ήμασταν ανέτοιμοι, επιπόλαιοι και εννοείται οι πιο κακομαθημένοι αυτής της οικογένειας. Έτσι, τα τελευταία 2 χρόνια μπήκαμε σε ΄΄επιτήρηση΄΄ και αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να υποστούμε μια ιδιότυπη ΄΄τιμωρία΄΄, ασχέτως αν πληρώνουμε, μέχρι σήμερα, τα λάθη των πολιτικών επιλογών και ανικανότητας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Το να συμβουλεύεσαι, να στηρίζεσαι ή να ζητάς λύσεις στα προβλήματα σου από τα υπόλοιπα μέλη μιας ισχυρής οικογένειας θεωρείται απόλυτα λογικό. Εκείνο όμως που προκαλεί αγανάκτηση, απογοήτευση και θυμό, είναι όταν έχεις υποπέσει σε σωρεία λαθών, ως μέλος αυτής της οικογένειας και επιμένεις να αγνοείς επιδεικτικά τους πιο έμπειρους ακολουθώντας μια πορεία προς την καταστροφή. Ας μην δαιμονοποιούμε λοιπόν την διάθεση των εταίρων μας να βοηθήσουν, ώστε να συμμαζευτεί το ΄΄άτακτο΄΄ μέλος της οικογένειας, φροντίζοντας όμως παράλληλα να τολμάμε και να επιβάλλουμε τις δικές μας κόκκινες διαχωριστικές γραμμές.»

Κάποιοι θεωρούν περιττό το Κράτος, τους εργαζομένους, τους θεσμούς   και δηλώνουν πως χωρίς αυτά μονάχα θα σωθούμε. Ποια η άποψη σας;
«Ένα διογκωμένο και πελατειακό μοντέλο κράτους, χωρίς κανόνες και ΄΄υγιή΄΄ δημόσια λειτουργία, φυσικά και μας είναι περιττό. Για αυτό θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει σήμερα νοήμων άνθρωπος που να θεωρεί την ύπαρξη ενός οργανωμένου και δίκαιου Κράτους, ως περιττή. Μπορούμε και αξίζουμε όλοι μας να έχουμε ένα Κράτος διαφάνειας, αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών, μακριά από το μοντέλο που με ΄΄κόπο΄΄ προσπαθεί να φτιάξει το νέο ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και των υποψήφιων ΄΄αρχηγών΄΄ που τον περιβάλλουν περιμένοντας την ώρα που θα παραλάβουν τα ΄΄κλειδιά΄΄ της Ιπποκράτους. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για την λειτουργία του Κράτους, που προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της, Αντώνης Σαμαράς, είναι η μέγιστη αξιοποίηση του σπουδαίου εργατικού δυναμικού της χώρας μας, μέσα σε ένα ευέλικτο και αξιοπρεπές πλαίσιο θεσμών που θα λειτουργούν υπέρ των πολιτών.   Σε αντίθεση λοιπόν με το κυβερνών κόμμα, που επιχειρεί συντονισμένα και με μια πρωτοφανή μανία την υπονόμευση και απαξίωση του εργατικού μας δυναμικού, καταπατώντας θεσμούς και δικαιώματα, εμείς, στη Ν.Δ πιστεύουμε στον άνθρωπο, σεβόμαστε τον εργαζόμενο και θα στηρίξουμε όλους τους θεσμούς. Μόνο έτσι θα βγούμε από το σκοτεινό τούνελ της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.»   
Γιατί επιμένετε να ζητάτε πρόωρες εκλογές, την ίδια στιγμή που οι ισχυροί της Ευρώπης εμμένουν στην αρχική τους θέση για πολιτική συναίνεση μεταξύ των δυο μεγάλων παρατάξεων, μήπως και σωθεί τελικά η παρτίδα; 
«Εσείς, αν βλέπατε την επιχείρηση σας να οδηγείται με γοργούς ρυθμούς στο λουκέτο τι θα κάνατε; Δεν θα ψάχνατε λύσεις; Δεν θα αλλάζατε τρόπο διαχείρισης των οικονομικών σας; Δεν θα διορθώνατε τα λάθη σας; Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν την χώρα να οδηγείται στο γκρεμό, αλλά ΄΄αγκιστρωμένοι΄΄ στην εξουσία προτιμούν απλά να απολαμβάνουν το θέαμα με το να πληρώνουν όμως οι πολίτες το λογαριασμο. Στη Ν.Δ δεν θα μπορούσαμε φυσικά να είμαστε απλοί παρατηρητές σε όλο αυτό το αποτρόπαιο θέαμα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα μας. Μπορεί πριν από μερικούς μήνες οι πρόωρες εκλογές να ήταν ένα ενδεχόμενο με κόστος οικονομικό, πολιτικό και ίσως Εθνικό για τη χώρα μας, αλλά σήμερα είναι βέβαιο ότι αποτελούν τη μοναδική διέξοδο. Η Κυβέρνηση έχει απολέσει πλέον τη νομιμοποίησή της, καθώς, οι πολίτες δεν την εμπιστεύονται, ενώ ακόμα και δικοί της βουλευτές την αμφισβητούν ευθέως. Εξάλλου, τα τελευταία δυο χρόνια συναινέσαμε αρκετά και δώσαμε ευκαιρίες στον κ. Παπανδρέου, αλλά ο ίδιος επέλεξε να τις πετάξει στα ΄΄σκουπίδια΄΄. Η Ν.Δ έχει σχέδιο, έχει όραμα και είναι έτοιμη να αναλάβει και να σηκώσει το βαρύ φορτίο διάσωσης της πατρίδας μας.»
Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, πιστεύετε πως τελικά θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να φθάσει το ποσοστό αυτοδυναμίας;
«Στη Νέα Δημοκρατία ζητάμε τις πρόωρες εκλογές και συγχρόνως ενισχυμένη λαϊκή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς έτσι θα βαδίσουμε ασφαλείς σε ένα αρκετά επικίνδυνο και με γεμάτο παγίδες μονοπάτι. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή, ενωμένη, αποφασιστική και υπεύθυνη κυβέρνηση που θα καταφέρει να υλοποιήσει απρόσκοπτα το σχέδιο που έχουμε ήδη παρουσιάσει στο ΄΄ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ΄΄ και που θα μας οδηγήσει ξανά σε ανοδική πορεία. Η Ν.Δ πιστεύει και επενδύει στους Έλληνες. Μάθαμε από τα λάθη μας και για αυτό ζητάμε να μας εμπιστευτούν όλοι οι δοκιμαζόμενοι σκληρά τους τελευταίους μήνες και καθημερινά συμπολίτες μας. Υπάρχει και άλλος δρόμος, αλλά σίγουρα η ελπίδα δεν χάθηκε για τους Έλληνες.»  
Τελικά τι ήταν αυτό που έκανε το ελληνικό έλλειμμα να διογκωθεί;
«Αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την απευθύνετε στον πρώην υπουργό Οικονομικών και στενό συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, καθώς εμείς στη Ν.Δ περιμένουμε ακόμη μια ξεκάθαρη απάντηση από τον σημερινό Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και αντικαταστάτη του κ. Παπακωνσταντίνου στα ηνία της οικονομίας μας τους τελευταίους 3 μήνες. Το πλέον βέβαιο πάντως, που χρήζει και δικαστικής διερεύνησης στο άμεσο μέλλον, είναι ότι τα στατιστικά στοιχεία του δημόσιου ελλείμματος της χώρας μας ΄΄φουσκώθηκαν΄΄ από την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου το 2009. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι καταγγελίες δεν έγιναν μόνο από την Ν.Δ, αλλά κυρίως από μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία όταν τόλμησαν να πούν την αλήθεια για ΄΄κρυφούς΄΄ αστερίσκους στους προϋπολογισμούς, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να τους καρατομήσει και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Μεταξύ άλλων, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ, δρόμο που δεν επέλεξαν άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, γνωρίζοντας ότι θα οδηγούνταν σε απρόσμενη διόγκωση του δημόσιου χρέους τους. Να είστε σίγουροι όμως πως όταν αποφασίσουν στο ΠΑΣΟΚ να πουν την αλήθεια, ότι θα σπεύσουμε να ενημερώσουμε και να την μοιραστούμε με όλους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι σηκώνουν τα τελευταία 2 χρόνια όλο το βάρος της ανευθυνότητας που διακατέχει τους κυβερνώντες. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως δεσμεύτηκε στη Δ.Ε.Θ ο Πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς, όταν οι πολίτες μας εμπιστευτούν ξανά το τιμόνι της χώρας, τότε και θα διερευνηθούν όλα τα ΄΄σκοτεινά΄΄ μονοπάτια που σκοπίμως ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.»
Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία εφόσον γίνει κυβέρνηση για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και των μισθών πείνας που διαμορφώνονται στην Ελλάδα;
«Στο θέμα της Εργασιακής Εφεδρείας δικαιωθήκαμε απόλυτα, από την στιγμή που δηλώσαμε εξαρχής αντίθετοι με την πρόταση ΄΄κόλαφο΄΄ του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, η δική μας πρόταση δεν προέβλεπε απολύσεις, όταν στο κυβερνών κόμμα θεωρούν ΄΄σωτήρια΄΄ την απόφαση να οδηγήσουν στην αφάνεια 30.000 εργαζόμενους!! Σημειωτέον, ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο της υποτιθέμενης εφεδρείας χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Παράλληλα, όταν στη Ν.Δ μιλήσαμε για Εργασιακή Εφεδρεία παρουσιάσαμε αναλυτικά, μετρημένα και κοστολογημένα την πρόταση μας η οποία δεν προβλέπει απολύσεις, ενώ στο ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε κυριολεκτικά το χάος, μέσα από συνεχείς ΄΄τροποποιήσεις΄΄ των αρχικών τους θέσεων, την ασυνέπεια, την προχειρότητα, την ατολμία και σωρεία διορθωτικών κινήσεων που είχαν δεδομένα το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους. Επιμένουμε στην επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα και για αυτό δεσμευτήκαμε από την αρχή, ότι όσους εργαζόμενους βρούμε στην εφεδρεία θα τους ΄΄μεταφέρουμε΄΄ στο δικό μας καθεστώς εφεδρείας. Επιμένουμε στην στήριξη και εφαρμογή του σχεδίου μας, όπως παρουσιάστηκε στο ΄΄ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ΄΄, γνωρίζοντας υπεύθυνα ότι η ΄΄κλονισμένη΄΄ μας οικονομία μπορεί να επανέλθει στα φυσιολογικά της δεδομένα, εξασφαλίζοντας την χαμένη ποιότητα ζωής της ελληνικής οικογένειας και κρατώντας μακριά τους μισθούς Ινδίας στους οποίους μας οδηγεί η πολιτική του σημερινού Πρωθυπουργού της χώρας.»     
Με όσα συμβαίνουν είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το μέλλον;
«Η πολιτικοοικονομική αστάθεια, η κοινωνική ανασφάλεια και η δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο, αλλά ομολογουμένως μια παγκόσμια, σκληρή πραγματικότητα. Ιστορικά και μόνο, οι Έλληνες έχουν μάθει να επιβιώνουν στα δύσκολα και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις να ξεχωρίζουν κιόλας. Με όσα συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά, με το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά την χώρα και με τα ΄΄παιχνίδια΄΄ των καιροσκόπων παγκοσμίως που παίζουν στις πλάτες μας, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ με το να επενδύουν στη δυστυχία μας, πρέπει να ανησυχούμε, αλλά από την άλλη απαιτείται να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Μόνο με αυτή τη ψυχολογία και νοοτροπία θα βγούμε από τον δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα όλα τα εγχώρια και αλλοδαπά ΄΄κοράκια΄΄ που μας περιβάλλουν. Αυτό τον δρόμο τον ξέρει η Ν.Δ και μαζί με τους Έλληνες μπορεί να τον διαβεί με επιτυχία.»     

Συνέντευξη: Μίλτος Γήτας 
(25/10/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: