Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ιωαννιτών

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που θα δημιουργήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Φίλιππος Τσουμάνης.  Το ΚΗΦΗ θα χρηματοδοτείται με το ποσό των 302 χιλιάδων ευρώ ετησίως και θα φιλοξενεί τριάντα ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη ημερήσιας φροντίδας και κοινωνικής ένταξης.


Το Κέντρο θα στεγαστεί σε κτίριο στην οδό Χρηστοβασίλη και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσής του. Με την λειτουργία του θα δημιουργηθούν και πέντε ακόμη θέσεις εργασίας. «Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα 74 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ο Οργανισμός έχει υποβάλλει πρόταση για 172 θέσεις, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και σύντομα θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε τα δημοτικά ιατρεία αλλά και το κοινωνικό πολυκατάστημα», υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης.

Οι παιδικοί σταθμοί
Έτοιμοι να λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα είναι οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, ανέφερε χθες ο Φίλιππας Τσουμάνης. Όπως είπε, από τον Οργανισμό έγινε όλη η απαραίτητη προετοιμασία –προσλήψεις προσωπικού, αποκατάσταση κτιριακών προβλημάτων, προμήθεια εξοπλισμού- ώστε η έναρξη της νέας χρονιάς να γίνει ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού, όπως έκανε γνωστό, συγκροτείται Επιστημονικό Συμβούλιο το οποίο θα καταρτίσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα προγραμματίσει σεμινάριο για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών αλλά και για τους γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα καταρτίστηκε από διαιτολόγο - διατροφολόγο ενιαίο μενού για όλους τους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς.

Ο κ. Τσουμάνης έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα που ανέκυψε στους σταθμούς Κιάφας και Καλούτσιανης, οι οποίοι δέχθηκαν περίπου εφτακόσιες αιτήσεις, τις μισές δηλαδή από το σύνολο που υποβλήθηκε. «Ήταν αδύνατο να καλυφθούν όλες αυτές», τόνισε, προσθέτοντας πως οι εγγραφές έγιναν με βασικό κριτήριο τον τόπο κατοικίας ή εργασίας των γονιών.

Πηγή: "Πρωινός Λόγος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: