Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Συνεχής ενημέρωση από τα πύρινα μέτωπα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η δασική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει δύο ημέρες νωρίτερα στις Λούτσες της Κέρκυρας, ενώ το ίδιο συνέβη λίγες ώρες αργότερα με τις φωτιές σε δασικές εκτάσεις στη Σκόπελο και τη Χαλκιδική. Πυρκαγιά ξέσπασε στη Φιλιππιάδα του νομού Πρέβεζας.Στη Χαλκιδική, η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Νικήτη στον Αγιο Νικόλαο. Τέθηκε υπό μερικό έλεγο αργά το απόγευμα από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής: 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και δύο αεροσκάφη.


Η φωτιά στην περιοχή Καλόγερος στη Σκόπελο ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Καλόγερος από κεραυνό. Η πυρκαγιά, που δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 9 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ βοήθεια από αέρος δίνει ένα αεροσκάφος. Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε χαράδρα του όρους Παντοκράτορας στην βόρεια Κέρκυρα. Η φωτιά, που είχε ξεσπάσει την Πέμπτη, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο από 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 13 ατόμων και ένα ελικόπτερο.

Η τελευταία πυρκαγιά που ανέφερε η πυροσβεστική το Σάββατο ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Αγία Παρασκευή Γυμνοτόπου στη Φιλιππιάδα, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροπλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: