Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Τσαντάκηδες» χτυπούν με κάθε μέσο στην Ήπειρο

Οργιάζουν τελευταία στην Ήπειρο οι «τσαντάκηδες» και οι «πορτοφολάδες», που χτυπούν με κάθε μέσο, μέρα μεσημέρι, ακόμη και σε πολυσύχναστες περιοχές! Οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, αφού οι μικροαπατεώνες χρησιμοποιούν κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο για να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ πολλές φορές καταφεύγουν και στη βία!  Το Αστυνομικό Δελτίο, σχεδόν καθημερινά, είναι γεμάτο με περιστατικά κλοπών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται στις Αρχές!  Αυξημένος είναι ο κίνδυνος κυρίως μέσα και έξω από τα σούπερ μάρκετ, όπου κυκλοφορούν διάφοροι μικροαπατεώνες, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι πολίτες, όταν κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ ή όταν κυκλοφορούν μόνοι τους στο δρόμο, κυρίως τις βραδινές ώρες.

ΣΤΟ ΜΩΛΟ…
Η πιο πρόσφατη σύλληψη «τσαντάκια», έγινε στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων.  Πιο αναλυτικά, συνελήφθη 33χρονος Αλβανός, γιατί το απόγευμα του Σαββάτου, προσπάθησε να κλέψει μια γυναίκα!  Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και άκουσε τις φωνές της γυναίκας! Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, αντιστάθηκε και απώθησε τον αστυνομικό, ο οποίος όμως τελικά τον ακινητοποίησε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι  ο συλληφθείς είχε διαρρήξει την Πέμπτη 18 Αυγούστου, το Ναό Αγίου Παντελεήμονα Νήσου Ιωαννίνων και είχε αρπάξει 822 ευρώ, ποσό το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε. Επιπλέον, από τις 29 Μαΐου 2006, ήταν δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων,  όπου εξέτιε ποινή  φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών για κλοπές! 

Πηγή: "Πρωινός Λόγος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: