Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Στοπ» σε 132 κιλά χασίς έβαλε η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων!

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζουν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, που εργάζονται καθημερινά για την πάταξη ενός φαινομένου  που αποτελεί πλέον μάστιγα για την περιοχή μας.Εξάρθρωσαν σπείρα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, κοντά στην γέφυρα της Μπαλντούμας, και συνέλαβαν 3 Αλβανούς, που μετέφεραν 132 κιλά χασίς! Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των δραστών είναι πρώην Αστυνομικός στη γείτονα χώρα!

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο 97ο χιλιόμετρο της Εγνατίας οδού, συνελήφθησαν οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 31, 36 και 31 ετών. Σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά που βρίσκονταν σε 84 δέματα.

Κατά τη στιγμή της ακινητοποίησης, ο οδηγός του οχήματος προσπαθώντας να διαφύγει προκάλεσε υλικές ζημίες σε δύο οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, για το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος, είχε δηλωθεί κλοπή στο Α’ Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου, ενώ για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε, είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Επίσης συνελήφθησαν και άλλοι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 36 και 31 ετών, που επέβαιναν σε δυο αυτοκίνητα, γιατί, όπως προέκυψε, διευκόλυναν ως προπομποί την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ…
Παράλληλα, η Αστυνομία αναζητεί ακόμη έναν Αλβανό, 38 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, διέθεσε στον 31χρονο  προπομπό το αυτοκίνητο, προκειμένου να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες!

Τα τρία αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, όπως επίσης και 9 κινητά τηλέφωνα, και το χρηματικό ποσό των 2375 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών.

ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ!..
Το τελευταίο περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που δρουν από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω της Ηπείρου, δεν πτοούνται από τις συνεχείς επιτυχίες της Αστυνομίας εις βάρος τους. Τα πιο πολλά είναι καλά οργανωμένα και έχουν «παρακλάδια» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία.

Η διακίνηση του χασίς, με αυτοκίνητα, ταχύπλοα ή και με… γαϊδούρια, μέσα από τα βουνά της Ηπείρου, οργιάζει στην περιοχή μας και είναι ολοφάνερο, ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών.

Χρειάζονται άμεσα δραστικά μέτρα θωράκισης των συνόρων της χώρας μας και όχι αποδυνάμωσής τους, όπως πράττει η Κυβέρνηση, αφού έτσι ο ελεύθερος χώρος που δίνεται στα κυκλώματα να δράσουν είναι μεγάλος.

ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ
Πάντως, η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς αποτελεί το ένα σκέλος της μάστιγας των ναρκωτικών στην περιοχή μας. Το άλλο, αφορά την εμπορία και τη χρήση ακόμη και σκληρών ουσιών μέσα στις πόλεις της Ηπείρου, ένα φαινόμενο που αυξάνεται ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι καθημερινές σχεδόν συλλήψεις κυρίως Ελλήνων, για κατοχή και εμπορία μικρών ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης και βεβαίως χασίς.


Για αυτό είναι ξεκάθαρο, ότι η μάστιγα των ναρκωτικών μέσα στις πόλεις δεν θα «χτυπηθεί» μόνο με συλλήψεις χρηστών, αλλά κυρίως με το ξερίζωμα των μεγαλεμπόρων, που… εφοδιάζουν και τα βαποράκια.


Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα συντονισμένο σχέδιο από την Πολιτεία. Ένα σχέδιο που μέχρι στιγμής, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει…

Πηγή: "Πρωινός Λόγος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: