Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Περιπετειώδης καταδίωξη λαθρομεταφορέων στα Ιωάννινα

Το θράσος των λαθρομεταφορέων έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές, όταν στην εθνική οδό, μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν την αστυνομία. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν εντοπίστηκαν δύο αυτοκίνητα, κοντά στο Αβγό να κινούνται ύποπτα και διαπιστώθηκε από τα στοιχεία του ενός ότι ήταν κλεμμένο. Ο τρόπος δε που κινούνταν, προπορεύονταν το ΙΧ και ακολουθούσε το φορτηγό παρέπεμπε σε λαθρομεταφορά. Στην διασταύρωση της Πεδινής έγινε σήμα από δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν αναπτυχθεί για να σταματήσει το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες.

Εκείνο ανέπτυξε ιλλιγιώδη ταχύτητα και ξεκίνησε μία τρελή κούρσα στην εθνική οδό, χωρίς να υπολογίζει τίποτα.

Κοντά στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, έκανε αναστροφή και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο αυτό οι αστυνομικοί χρειάστηκε να προχωρήσουν σε προειδοποιητικά πυρά για να σταματήσουν το αυτοκίνητο και να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

Η περιπετειώδης καταδίωξη ολοκληρώθηκε στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού όπου συνελήφθη ο οδηγός και οι 31 λαθρομετανάστες που μετέφερε, Ασιατικής καταγωγής με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας συνελήφθη αργότερα ως ύποπτος για προπομπός Έλληνας υπήκοος γεννημένος στο Καζακαστάν.

Πηγή: Epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: