Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ήπειρος: Σε έξαρση κλοπές, διαρρήξεις και μεταφορές «λαθραίων»!

Η εγκληματικότητα στην Ήπειρο δεν… γνωρίζει από γιορτές και αργίες,για αυτό και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σημειώθηκε έξαρση κλοπών,διαρρήξεων,μεταφορών λαθρομεταναστών και βεβαίως συλλήψεων για κατοχή ναρκωτικών! Τα περιστατικά που αναφέρονται τόσο στο Αστυνομικό Δελτίο, όσο και σε αυτό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, δείχνουν, ότι οι δράστες ενήργησαν με σχέδιο, γνωρίζοντας βέβαια, ότι πολλοί κάτοικοι δεν ήταν στα σπίτια τους, λόγω Δεκαπενταύγουστου.Γίνεται όμως φανερό, ότι πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνόμευση, όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και στους δρόμους των πόλεων, γιατί οι διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί τελείως και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να πάρουν αυτό που θέλουν.


ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…
Όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής 30 λαθρομετανάστες και επτά διακινητές!  Πιο αναλυτικά, συνελήφθη ένας Γερμανός γιατί μετέφερε στην καρότσα του «βαν» που οδηγούσε 10 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 4 ανήλικους. Επίσης, συνελήφθη ένας Έλληνας και μια Ρουμάνα, που συνόδευε την ανήλικη κόρη της, γιατί μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος του οχήματός τους, τύπου Camper, 16 λαθρομετανάστες! Τέλος συνελήφθησαν δυο Βρετανοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα (συνόδευε μάλιστα τον ανήλικο γιο της), γιατί μετέφεραν μέσα σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο 4 λαθρομετανάστες!

ΚΛΟΠΕΣ…
Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Κυριακή 4 άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο,  στάθμευσαν έξω από την οικία 80χρονου Έλληνα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, ένας εξ αυτών μπήκε στο σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα και άρπαξε 29.000 ευρώ! Η αστυνομία συνέλαβε δυο από τους δράστες,  ηλικίας 33 και 29 ετών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τους άλλους δυο. Η σχετική δικογραφία, που σχηματίστηκε, θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα Άρτας.

Παράλληλα, από  το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου Έλληνα, γιατί την Δευτέρα το μεσημέρι  στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών συνελήφθη να οδηγεί  Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο,  για το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  έχει δηλωθεί υπεξαίρεση στο Τμήμα Ασφάλειας Μοσχάτου από εταιρεία χρηματιστηριακών μισθώσεων! Ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία  για απόπειρες κλοπής και κλοπή, σε βάρος 33χρονου Έλληνα, ο οποίος, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιδιδόταν συστηματικά σε διαρρήξεις και κλοπές από οικίες  σε χωριά του Νομού Θεσπρωτίας! Ειδικότερα, ο 33χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή, είχε διαρρήξει δύο σπίτια και ένα καφενείο στα χωριά Παλαιοχώρι και Δονάτο Θεσπρωτίας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, τρόφιμα, εργαλεία, χρηματικό ποσό κτλ.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ…
Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στην Καστροσυκιά Πρέβεζας  ένας Έλληνας  31 ετών,  στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε χασίς βάρους 4,8 γραμμαρίων.

Παράλληλα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν δύο Ελληνίδες ημεδαπές ηλικίας 30 και 24  ετών αντίστοιχα, οι οποίες κατηγορούνται για  προσφορά - κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, η 24χρονη, βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους  1 γραμμαρίου. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε  ότι προμηθεύθηκε την ποσότητα από την 30χρονη, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της  30χρονης,   βρέθηκαν 0,3 γραμμάρια ηρωίνης.

ΑΠΑΤΗ…
Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος 68χρονης ημεδαπής στην Ηγουμενίτσα. Ειδικότερα, την Παρασκευή καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ότι άγνωστος άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της 68χρονης, προσποιούμενος επαγγελματική σχέση με το γιο της  και απέσπασε από αυτή το χρηματικό ποσό των 300 προς εξόφληση δήθεν οφειλής του γιού της (λόγω απλήρωτων υπηρεσιών που του είχε προσφέρει ως λογιστής)! Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι  δράστης ήταν 26χρονος Ρουμάνος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. 

Τέλος, συνελήφθη στα Γιάννινα ένας 49χρονος Αλβανός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας για τα αδικήματα  της ζωοκλοπής, ζωοκτονίας και παράνομης οπλοφορίας!

Πηγή: "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: