Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Οι ομογενείς στηρίζουν έμπρακτα την Ελλάδα

Το ότι οι ομογενείς μας στέκονται πάντα δίπλα στην πατρίδα, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, αυτό είναι γεγονός και το αποδεικνύουν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ειδικά σήμερα σε μία δύσκολη για την Ελλάδα οικονομικά περίοδο, έμπρακτα το εκδηλώνουν, με το να προτιμούν την χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.  Στην Ήπειρο εξάλλου το διαπιστώσαμε πριν λίγες μέρες όταν πάνω από 150 ομογενείς απ’ όλο τον κόσμο επέλεξαν ως τόπο διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου τους τα Γιάννινα.  Και δεν περιορίστηκαν μόνο στα του συνεδρίου, αλλά οι περισσότεροι επέλεξαν να συνεχίσουν τις διακοπές τους, στους τόπους καταγωγής τους στην Ήπειρο, αλλά και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.  Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου αναμένονται και άλλοι απόδημοι Ηπειρώτες κυρίως από Αμερική και Γερμανία.

ΑΥΞΗΣΗ 20% ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ…
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο «Έθνος» ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Θεοδ. Σπυρόπουλος φέτος παρατηρείται τουλάχιστον μία αύξηση 20% των αφίξεων των ομογενών στην Ελλάδα, ενώ αρκετοί παροτρύνουν και πολλούς Αμερικανούς φίλους τους να την επισκεφτούν, με σκοπό να ενισχύσουν την οικονοµία της χώρας και να αναστρέψουν την αρνητική εικόνα που προβάλλεται από τα ξένα ΜΜΕ.

ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ…
Ζώντας για χρόνια στην ξενιτιά, οι απόδημοι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η χώρα τους να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Εξάλλου κι αυτοί για τον ίδιο ακριβώς λόγο πήραν το δρόμο για άλλες πατρίδες πριν πολλά χρόνια, αναζητώντας μακριά από την Ελλάδα μια καλύτερη ζωή.

Σήμερα, οι περισσότεροι έχουν προοδεύσει, έχουν γίνει επιτυχημένοι επιχειρηματίες και παρόλα αυτά δεν ξεχνούν τον τόπο τους.

Αυτό αποδεικνύεται συνεχώς, είτε με τις παρεμβάσεις που συχνά κάνουν για θέματα ζωτικής σημασίας που αφορούν την περιοχή μας («Δωδώνη», εγκατάλειψη από το Κράτος των ακριτικών χωριών κ.α.), ενώ συχνές είναι και οι οικονομικές προσφορές τους προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Πηγή: "Πρωινός Λόγος"  της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: