Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Άρχισε η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης κατά μήκος των συνόρων στο Πωγώνι

Δέκα  τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ήπειρο το τελευταίο τριήμερο με την πλέον επικίνδυνη να είναι η «εισαγόμενη» από την Αλβανία που απειλούσε κοινότητες του Πωγωνίου. Η φωτιά στο Ελληνικό έδαφος έκαψε περίπου δέκα στρέμματα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, καθώς και χθες συνέχιζε να καίει επί Αλβανικού εδάφους και αυτό παρά τις ρίψεις νερού που έκαναν τα εναέρια ελληνικά μέσα πυρόσβεσης. Για να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στο ελληνικό έδαφος και να απειληθούν εκ νέου τα χωριά Κτίσματα, Χαραυγή και Καστανή, από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και ύστερα από συνεννόηση με την Πυροσβεστική, την 8η Μεραρχία και το Δασαρχείο, άρχισε η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης κατά μήκος των συνόρων.
Χθες εκδηλώθηκε μία νέα πυρκαγιά, στα Κάτω Ραβένια που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αφού έκαψε 5 στρέμματα δασικής έκτασης και δύο χορτολιβαδικής έκτασης.
Συλλήψεις δραστών

Από την Πυροσβεστική ανακοινώθηκαν χθες και οι πρώτες συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια. Πρόκειται για ένα άτομο από την Πεδινή που κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια και άλλα δύο άτομα από το Αμπελοχώρι Τζουμέρκων επίσης κατηγορούμενοι για εμπρησμό από αμέλεια.

Τέλος η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί την περασμένη Πέμπτη λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε πρανές της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας (38ο χλμ) προήλθε από εμπρησμό καθώς στην περιοχή βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός.

Πηγή:" Πρωινος Λόγος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: