Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

To ιατρικό site της Νατάσας Παζαΐτη

Στον… «αέρα» είναι το προσωπικό site (www.natasapazaiti.gr) της Νατάσας Παζαΐτη, συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με θέμα τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και την υποστήριξη των γυναικών που νοσούν. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη ιατρικό site, αλλά για ένα blog ουσιαστικά, που θ’ αποτελεί βήμα για κάθε γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα. Ένα μέσο διαδραστικής επικοινωνίας ουσιαστικά, ανάμεσα σε γυναίκες και την επιστήμονα. «Σαν γυναίκα καταλαβαίνω τα συναισθήματα, τους φόβους, και τις σκέψεις που δημιουργούνται σε μία άλλη γυναίκα όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Εκτός από την ιατρική προέκταση της νέας της πραγματικότητας κατανοώ και τους νέους δρόμους ανησυχίας και αβεβαιότητας που ανοίγονται μπροστά της σε σχέση με την οικογένεια, το περιβάλλον και το μέλλον της» αναφέρει στο εισαγωγικό της σημείωμα η κυρία Παζαϊτη, συνεχίζοντας: «Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και μοναδική. Χτίζοντας μία σχέση αμοιβαίου σεβασμού ο εκάστοτε γιατρός πρέπει να συμπορεύεται με την ασθενή και να προσπαθεί να εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα προς γρήγορη κι ανώδυνη ανάρρωση όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο διαδικτυακό εγχείρημα, το επιμελήθηκε προσωπικά η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και τον ενδιαφέρον για την επιστήμη που υπηρετεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως δημοσιοποιούνται ακόμη και προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, mail κ.α.) που κάθε ενδιαφερόμενη γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να έρθει σε επαφή με την κυρία Παζαΐτη και να συζητήσει το πρόβλημα της. Εξάλλου η ίδια τις ενθαρρύνει να συζητούν ανοιχτά τις λεπτομέρειες των συμπτωμάτων που βιώνουν και να λύνουν όλες τις απορίες τους, για να νιώθουν τη σιγουριά που επιβάλλεται. 

Στην σελίδα δίνονται επίσης πληροφορίες για το τεστ ΠΑΠ μαστού, την ογκοπλαστική, την επανορθωτική χειρουργική του μαστού και το ιατρικό τατουάζ θηλής. Αντικείμενα της ειδικότητας που εξασκεί η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, με τα νοσοκομειακά ιδρύματα που συνεργάζεται.

Δίνονται επίσης πληροφορίες για το βιογραφικό της καθώς πιστοποιήσεις στην ειδικότητά της και κυρίως στη χειρουργική στήθους, όπως η τελευταία που αφορά υπερήχους στήθους από το North Bristol NHS Trust - Southmead Hospital.

Το site περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις δραστηριότητες της κυρίας Παζαΐτη, που σίγουρα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την εικόνα της «Πρώτης Κυρίας» όπως την είχαμε γνωρίσει πριν το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: