Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αποκάλυψη φωτιά της WSJ: Το κρυφό σχέδιο της Ευρώπης για να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα!

Ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν στην Wall Street Journal πως η χώρα μας θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για να τα... βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες. Με αυτό τον τρόπο μιλούν για ένα ιδιότυπο "Plan B", κάτι που ενέχει τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν πως ο προορισμός τους είναι οι βόρειες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.Η Valentina Pop υπογράφει το άρθρο, στο οποίο το σχέδιο αυτό αναφέρεται ως "Plan B", το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι τώρα έβρισκε υποστηρικτές μόνο ακροδεξιούς Ευρωπαίους ηγέτες. Αυτό δείχνει πως έχει αρχίσει πολύ γρήγορα να χάνεται η πίστη στις δυνατότητες εναλλακτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία.



Παρόλο που η χώρα μας προσπάθησε να περάσει στην "αντεπίθεση" τις τελευταίες ημέρες, μπροστά στην πιθανότητα να βρεθεί με δεκάδες χιλιάδες "παγιδευμένους" πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια, η Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει να υψώνει φράχτες.

Κάποιοι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι βλέπουν τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου, ως μία τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί λύση.

Αν αυτό δεν συμβεί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να σταματήσουν οι πρόσφυγες να ταξιδεύουν βορειότερα. Αυτό συνεπάγεται πως θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να βοηθήσουν την χώρα μας σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν πως η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλου είδους βοήθεια, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσφυγκές ροές.

Θεωρούν πως μόλις... "παραδοθεί" το μήνυμα πως οι πρόσφυγες έχουν "εγκλωβιστεί" στην χώρα μας, θα μειωθούν και οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία. "Η Ελλάδα δεν θα ήταν το χειρότερο μέρος για να εκδηλωθεί μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες", τόνισε συγκεκριμένα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας παράλληλα πως "οι Έλληνες ειναι πολύ πιο φιλικοί προς τους πρόσφυγες συγκριτικά με άλλους λαούς των Βαλκανίων ή της ανατολικής Ευρώπης"...

Πηγή: wsj.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: