Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τσάντα ετών 46 του Υπουργείου Εξωτερικών τής Ινδίας βρέθηκε στις Άλπεις!



Σύμφωνα με το Franceinfotv.fr, πριν λίγες ημέρες βρέθηκε από Γάλλους ορειβάτες τσάντα του ινδικού Υπουργείου Εξωτερικών στα Λευκά Όρη (Mont Blanc) των Άλπεων. Η τσάντα βρέθηκε κοντά στα συντρίμια ενός αεροσκάφους τύπου Boeing τής εταιρείας Air India. Σχεδόν μισό αιώνα μετά τη συντριβή του Kangchenjunga, ένα Boeing 707 των Air India, το οποίο συνετρίβη  στο Mont Blanc στις 24 Ιανουαρίου 1966, δύο Γάλλοι ορειβάτες βρήκαν στο σημείο τού ατυχήματος την Τρίτη 21 Αυγούστου ένα διπλωματικό σάκο των ινδικών ταχυμεταφορών” αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί. Το ατύχημα συνέβη το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 1966 σε υψόμετρο 4.750 μέτρων και οι επιζήσαντες από τη συντριβή ήταν μόνο δύο!


Ο Arnaud Christmann, διασώστης του όρους  Chamonix των Άλπεων και ο συνάδελφός του, Julius Berger, ειδοποιήθηκαν από τουρίστες που είδαν κάτι να εξέχει μέσα από τον παγετώνα,  και πράγματι  είχαν  βρει μια τσάντα, η οποία έφερε την επιγραφή "Διπλωματικό Ταχυδρομείο" και "Υπουργείο Εξωτερικών", σε υψόμετρο περίπου 1900 μ. “Βρήκαμε κομμάτια της ατράκτου, ένα παπούτσι, καλώδια ... Πρόκειται για μια πραγματική συσσώρευση σκουπιδών εκεί πάνω”, είπε ο Arnaud Christmman και συνέχισε «Μέσα [στην τσάντα], δεν υπήρχαν ούτε διαμάντια, ούτε ράβδοι χρυσού, αλλά υλικό ταχυδρομείου, μεταξύ των οποίου και ινδικές εφημερίδες».

Η τσάντα περιείχε επίσης μια παράδοση με προορισμό τη Νέα Υόρκη, και έφερε την ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 1966, δύο ημέρες πριν από το ατύχημα του αεροσκάφους, το οποίο έκανε το δρομολόγιο Βομβάη-Νέα Υόρκη και συνετρίβη στο Mont-Blanc με 117 επιβάτες.

Νομίσαμε αρχικά πως έχουμε παραισθήσεις, διότι δεν πρόκειται για ένα αντικείμενο που ανακαλύπτουμε συχνά. Το ταχυδρομείο πρόκειται να φθάσει με σαράντα έξι χρόνια καθυστέρηση" αστειεύτηκε ο Arnaud Christmann, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να διαβάσει γράμματα στην τσάντα. "Οι εφημερίδες ήταν σε κατάσταση ανάγνωσης, αλλά η τσάντα πιέστηκε καλά για σαράντα έξι χρόνια», είπε. Οι γαλλικές αρχές του βουνού πρόκειται να παραδόσουν το εύρημα στις ινδικές διπλωματικές αρχές του Παρισιού τις προσεχείς ημέρες.

Ανταπόκριση από τη Γαλλία
για το miltosgitas.blogspot.com: Διονύσης Λιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: