Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Σε λειτουργία το μητρώο ασθενών COVID-19

Σε λειτουργία τίθεται, με Κοινή Απόφαση των υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, το Μητρώο Ασθενών COVID-19. Έτσι, δημιουργείται ένα και μοναδικό σημείο αναφοράς για τα κρούσματα του ιού, με τα απαραίτητα δεδομένα για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας να βρίσκονται στη διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων. Το Μητρώο θα βοηθήσει στη νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν και θα προσβληθούν από τον κορονοϊό, αλλά ταυτόχρονα θα παρέχει στο κράτος τα κατάλληλα εργαλεία για να διαχειριστεί σε βάθος χρόνου την πανδημία, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα εγκαίρως. Με την υλοποίηση του Μητρώου Ασθενών COVID-19, καθίσταται πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική η συνεργασία μεταξύ του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.



Ταυτόχρονα, απλοποιείται η επικοινωνία γιατρού και ασθενούς με COVID-19 στους τομείς της τηλεσυμβουλευτικής, καθώς και της άυλης και απομακρυσμένης συνταγογράφησης.
Σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα παρέχεται πρόσβαση μόνο σε εκείνα τα δεδομένα που έχουν άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες και τη δράση τους. Αυτονοήτως, η λειτουργία του Μητρώου Ασθενών ακολουθεί πλήρως το εσωτερικό και ενωσιακό δίκαιο αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.
Πρόκειται για την πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται ηλεκτρονικά, εκμηδενίζοντας τον χρόνο έκδοσης και απλοποιώντας την διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: