Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Καταγγελία για ΕΟΔΥ: “Είχε συμπτώματα κορονοϊού, πρόβλημα υγείας και δεν τον έστελνε για τεστ! Τελικά διαγνώστηκε σε ιδιωτικό”

Την ώρα που η συμβουλευτική ομάδα του ΕΟΔΥ του σύστηνε να “παραμείνει σπίτι και να εφαρμόζει τους κανόνες της προσωπικής υγιεινής” εξαιτίας των πρώτων συμπτωμάτων κορονοϊού που παρουσίασε, το τεστ που είχε υποβληθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έδειχνε πως τόσο εκείνος όσο και η σύζυγος του είχαν μολυνθεί από τον φονικό ιό.



Όπως καταγγέλλει  η φαρμακοποιός και μητέρα του 38χρονου Νίκη Καρυδάκη, αν και ο γιος της εξήγησε πως το καλοκαίρι είχε νοσηλευτεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με κολπική μαρμαρυγή, ωστόσο κανένας δεν του πρότεινε να κάνει το τεστ ή τουλάχιστον να επισκεφτεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς .

“Δυστυχώς τα παιδιά που σηκώνουν τα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ δεν ανήκουν στον υγειονομικό χώρο. Δηλώνουν απλά συμβουλευτική ομάδα του οργανισμού και πως πριν αναλάβουν να ενημερώνουν τον κόσμου τους έγιναν κάποια σεμινάρια” αναφέρει η φαρμακοποιός και προσθέτει.

“Από τις 17 Μαρτίου μέχρι και προχθές που πιστοποιήθηκε ο γιος μου θετικός στον ιό, είχαμε επικοινωνήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές με τον ΕΟΔΥ.

Τα συμπτώματα ήταν συγκεκριμένα τα γνωρίζαμε και από την ενημέρωση του κ.Σωτήρη Τσιόδρα, είχε απώλεια όσφρησης, γεύσης, ξερόβηχα και δέκατα. Στα τηλέφωνα τους εξηγούσε πάντα και το ιατρικό ιστορικό του, όμως εκείνοι επέμεναν στο “Μένουμε σπίτι και πλένουμε τα χεράκια”. Οι τηλεφωνητές είναι άσχετοι δηλώνουν συμβουλευτική ομάδα, η οποία όμως δεν ξέρει να κρίνει τα ύποπτα κρούσματα, που θα μπορούσε αν δεν υπήρχε η ατομική ευθύνη του γιου μου και της συζύγου του, να κυκλοφορούν ελεύθερα από την στιγμή που τα συμπτώματα ήταν ήπια και να μολύνουν έτσι μια ολόκληρη περιοχή”.

Σύμφωνα με την κ.Νίκη Καρυδάκη όσο τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν τόσο η ανησυχία χτυπούσε “κόκκινο”.

“Μια εβδομάδα μετά την επικοινωνία του με τον ΕΟΔΥ απευθύνθηκε σ ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έκανε την εξέταση και μια μέρα μετά πληροφορηθήκαμε μέσω email ότι είναι θετικός. Για καλή του τύχη μέχρι στιγμής όλα έχουν πάνε καλά, αν και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς το καλοκαίρι είχε νοσηλευθεί στο Ιπποκράτειο με κολπική μαρμαρυγή.

Τα συμπτώματα εξακολουθούν να υπάρχουν όμως είναι στο στάδιο, όπου επιβάλλεται να παραμείνει μέσα, αλλά έχει ξεφύγει από την σοβαρή λοίμωξη. Ήπια ευτυχώς και τα συμπτώματα που παρουσιάζει η σύζυγος του”.

Η έλλειψη των διαγνωστικών τεστ είναι για την φαρμακοποιό ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην όλη κατάσταση και ειδικά σε άτομα με κακό ιστορικό υγείας που εμφανίζουν συμπτώματα και παραμένουν σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: