Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Νέα τροπή στο θρίλερ με την υπόθεση του δασκάλου που βρέθηκε απανθρακωμένος στο Αγρίνιο

Νέα τροπή στο θρίλερ του θανάτου του 46χρονου δασκάλου από το Αγρίνιο ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος τον Απρίλιο του 2011 μέσα στο αυτοκίνητο του, προσδίδει η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος στενού συγγενικού προσώπου του και συγκεκριμένα σε μία γυναίκα που δεν βρισκόταν στο κάδρο των ερευνών εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια.


Οι συγγενείς του αδικοχαμένου Νίκου Μέντζου επιμένουν πως πρόκειται για ένα πολύ καλά μελετημένο έγκλημα που οργανώθηκε άριστα, με αποτέλεσμα οι δράστες να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη. Εκτίμηση που έρχεται σε αντίθεση με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, οι αξιωματικοί των οποίων έκαναν λόγο για αυτοκτονία στις εκθέσεις τους, παραβλέποντας ότι βρέθηκε δεμένος με συρματόσχοινο στο κάθισμα του οδηγού.


Στο διάστημα που μεσολάβησε αποκαλύφθηκαν πολλές πτυχές του θέματος και με "ροζ" αποχρώσεις, όπως η εξωσυζυγική σχέση του δασκάλου με μία γυναίκα από την ευρύτερη περιοχή. Τον Απρίλιο του 2016 επρόκειτο να ασκηθούν διώξεις, αλλά ακριβώς ένα χρόνο μετά έγινε γνωστό πως για την υπόθεση κατηγορούνται η ερωμένη του δασκάλου και ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο, οι οποίοι απολογήθηκαν. Τότε είχαν αφεθεί και οι δύο ελεύθεροι και έως τώρα δεν είχε γίνει γνωστή κάποια εξέλιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου ήρε με βούλευμα του τη διαφωνία που υπήρχε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα υπέρ του δεύτερου και ζήτησε να προχωρήσει η απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εις βάρος μίας γυναίκας από τον στενό συγγενικό κύκλο του δασκάλου, κάτι που έγινε στις αρχές Ιουλίου. Με τις νέες εξελίξεις πιθανότατα να παύσουν να υφίστανται οι ποινικές διώξεις που είχαν ασκηθεί με τις ίδιες κατηγορίες εις βάρος της ερωμένης και του συγγενούς της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα που κατηγορείται απολογήθηκε, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος της και αφέθηκε ελεύθερη. Η πλευρά της σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως δεν απολογήθηκε αλλά κλήθηκε για κατάθεση και παράσταση πολιτικής αγωγής για τις παλαιότερες διώξεις στην ερωμένη και τον συγγενή της.

Οι επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ίσως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κρίνει αν η υπόθεση φτάσει τελικά στο ακροατήριο.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: