Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Κινήσεις αλληλεγγύης για τους πληγέντες – Πώς μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις


Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών αποτελούν μια πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Η απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, ανάμεσα στους οποίους βρέφη και μικρά παιδιά, έχει βυθίσει σε ανείπωτο πένθος ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.Στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι απαραίτητο να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, με όποιον τρόπο μπορούμε. Υπάρχουν τρόποι για να στηρίξουμε τους πληγέντες σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουν και να δείξουμε αλληλεγγύη.


Παροχή βοήθειας από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς προκειμένου να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι συμπολίτες μας που μέσα σε λίγες ώρες είδαν τις οικογένειες, τα σπίτια και τις περιουσίες τους να χάνονται.

Σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των πληγέντων, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απέστειλε, ως πρώτο άμεσο βήμα βοήθειας, είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, o Όμιλος Βαρδινογιάννη, θα παρέχει δωρεάν καύσιμα στα οχήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να πραγματοποιούν τις απαραίτητες μετακινήσεις από και προς τις πληγείσες περιοχές.

Στη διάθεση των οικογενειών των πυρόπληκτων περιοχών η Ευρωκλινική Παίδων

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στην προσπάθειά του να συμβάλει ουσιαστικά στην άμεση φροντίδα των πυρόπληκτων παιδιών από τις χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές, θέτει την Ευρωκλινική Παίδων στη διάθεση των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα, η Ευρωκλινική Παίδων  ανοίγει το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Αττική. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.α. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών  της κλινικής  στη διεύθυνση Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελοκήπων). Για πληροφορίες τηλέφωνο 2106416600 . Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παιδιά με εγκαύματα.

Πώς μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α  από αύριο και από τις 10:00- 16:00  θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες ! Τα γραφεία της βρίσκονται Σταδίου 51 πλησίον μετρό Ομόνοια στον 1ο όροφο! Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 2108237302!

Όσοι μπορείτε να βοηθήσετε ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

• Εμφιαλωμένα νερά

• Χυμούς

• Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

• Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, συλλογή φαρμάκων, ξηράς τροφής και χρημάτων για τους πληγέντες:

– Στον Αυτοδιαχειριζόμενο Χώρο 2510. Από τις 17.00. Θεμιστοκλέους 52.
– Στο Παραδοσιακό Καφενείο Καραγκιόζης. Από τις 10.00. Κωλέττη 33.
– Yesterday’s Bread, Καλλιδρομίου 87-89
– Locomotica, Μπόταση 7 & Σολωμού, 25.7, από το πρωί έως τις 14.00
– Στουρνάρη, Πολυτεχνείο κτιριο Γκινη, 25.7, 12:00 – 19.00
– Συλλογική Κουζίνα EL CHEF και Στέκι Μεταναστών, Τετάρτη 25/7, από τις 10.00 έως τις 21.00, Τσαμαδού 15
– Τα «Αδέσποτα Εξάρχεια» μαζεύουν τρόφιμα, τροφές για ζώα, κουβάδες και κλουβιά μεταφοράς, στο στέκι μεταναστών Τσαμαδού 13, σήμερα 24.7 στις 17.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: