Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Το ΙΚΑ δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις Ιουλιου και ζητά δάνειο 210 εκατ. ευρώ

Δάνειο από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών-Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ) και τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) θα ζητήσει για άλλον έναν μήνα το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για να καταβάλει τις συντάξεις.Σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης προς τα μέλη του ΔΣ του ΙΚΑ τα οποία πρέπει να αποφασίσουν προβλέπεται:



-έντοκος δανεισμός από τον Tομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου ποσού έως 70 εκατ. ευρώ και από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ποσού έως 40 εκατ. ευρω με επιτόκιο αντίστοιχο του ποσοστού απόδοσης του "Κοινού Κεφαλαίου Ν.Π.Δ.Δ. και Ασφαλιστικών Φορέων" (Κοινό Κεφάλαιο), όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου, για χρονικό διάστημα 6 ημερών, δηλαδή από 28/06/2016 έως 04/07/2016, προκειμένου να διενεργηθούν ομαλά οι πληρωμές.

-έντοκος δανεισμό από το ΤΑΠ-ΔΕΗ ποσού έως 100 εκατ. ευρώ με επιτόκιο αντίστοιχο του ποσοστού απόδοσης του "Κοινού Κεφαλαίου Ν.Π.Δ.Δ. και Ασφαλιστικών Φορέων" (Κοινό Κεφάλαιο), όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου, για χρονικό διάστημα 6 ημερών, προκειμένου από 28/06/2016 έως 04/07/2016, προκειμένου να διενεργηθούν ομαλά οι πληρωμές

Δεν υπάρχουν σχόλια: