Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Νέα προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία που έρχεται

Νέα προγνωστικά στοιχεία που προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, θέλουν όπως τονίζει το Greek-Weather.Org, αλλεπάλληλες κακοκαιρίες με χιόνια στη βόρεια Ελλάδα, ως και τις 3 με 4 Ιανουαρίου.Νέα προγνωστικά στοιχεία που προκύπτουν, θέλουν το ψύχος να παραμένει στη βόρεια χώρα ως και τις 4 Ιανουαρίου και έτσι ότι φαινόμενα θα σημειώνονται ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις.



Πυκνά χιόνια θα δουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα από τις 30 Δεκεμβρίου ως και τις 4 Ιανουαρίου. Αυτό θα οφείλεται σε αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά που θα δημιουργηθούν στο Ιόνιο πέλαγος και τη Μεσόγειο και θα κινηθούν ταχύτατα από τις 2 Ιανουαρίου και μετά βορειοανατολικότερα προς τη βόρεια Ελλάδα, θα συναντήσουν εκεί το ήδη κρύο έδαφος και αέρα και θα δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Επομένως το Greek-Weather.Org προειδοποιεί για διπλό κύμα χιονιά στη βόρεια Ελλάδα, έναν χιονιά στις 30-31 Δεκεμβρίου και ένα πιθανότατα ισχυρότερα στις 3-4 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: