Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε ο πατέρας των video games

Έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Ralph Baer, πατέρας των πρώτων video games.O Baer συνέχιζε να πειραματίζεται μέχρι τα 92 του χρόνια στο εργαστήριό του στο Μάντσεστερ, διαθέτοντας περισσότερες από 150 πατέντες στο ενεργητικό του. Ο γερμανικής καταγωγής μηχανικός παρουσίασε το πρώτο παιχνίδι κονσόλας σε ένα βίντεο του 1969. Το Magnavox Odyssey που κυκλοφόρησε το 1972 πούλησε μέσα στα χρόνια περίπου 330.000 τεμάχια.Αποζημιώθηκε μάλιστα το 1974 με 700.000 δολάρια από το Atari μετά από δίκη για παραβίαση δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη δημιουργία του "Pong".



Η εφεύρεσή του άνοιξε τον δρόμο για μια δισεκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία video games, αλλά τα σύγχρονα παιχνίδια δεν ήταν για εκείνα. 

Συνέχισε μάλιστα να κατασκευάζει παιχνίδια μετά το Magnavox Odyssey με πιο γνωστό το Simon, δημοφιλές παιχνίδι μνήμης στη δεκαετία του 1990. 

Ξεκίνησε την καριέρα του ως τεχνικός ραδιοφώνου μετά τη διαφυγή του από τη ναζιστική Γερμανία με την εβραϊκή οικογένειά του το 1938. Στη συνέχεια υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Πηγή: Nydailynews

Δεν υπάρχουν σχόλια: