Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Το... χοντραίνει ο Κιμ: "Ο πίθηκος Ομπάμα μας έκοψε το Ίντερνετ"


Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για τη διακοπή της σύνδεσής της με το Ιντερνετ στις αρχές της εβδομάδας, ενώ αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο "πίθηκο" γιατί ενθάρρυνε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία "The Interview", μια κωμωδία που πραγματεύεται σενάριο συνωμοσίας της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν. "Ο Μπαράκ "Ομπάμα είναι πάντα απρόσεκτος στα λόγια και τις πράξεις όπως ένας πίθηκος μέσα σε ένα τροπικό δάσος", τονίζει η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Βόρειας Κορέας κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι ώθησε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία ανήμερα τα Χριστούγεννα.


"Ο Ομπάμα θα ήταν καλύτερα να ωθούσε τον εαυτό του να καθαρίσει όλες τις φαύλες δραστηριότητες που οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει εξαιτίας της εχθρικής πολιτικής τους απέναντι (στη Βόρεια Κορέα), εάν ο ίδιος επιθυμεί ειρήνη στο αμερικανικό έδαφος. Τότε όλα θα πάνε καλά", προσθέτει.

"Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να είναι αλαζονικές, δεσποτικές και να χρησιμοποιούν γκανγκστερικές πρακτικές παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις (της Βόρειας Κορέας), θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αποτυχημένες πολιτικές τους ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε θανατηφόρα πλήγματα", δήλωσε εκπρόσωπος σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πριν από ένα μήνα, τα κινηματογραφικά στούντιο της Sony δέχθηκαν μαζική επίθεση στους υπολογιστές τους, την οποία το FBI έπειτα από έρευνα απέδωσε στη Βόρεια Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ήταν τελείως εχθρική απέναντι στην προβολή της ταινίας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη διαδικτυακή επίθεση.

Μετά την ακύρωση αρχικά της πρεμιέρας της πολυσυζητημένης ταινίας στις 25 Δεκεμβρίου, η Sony Pictures έκανε τελικά στροφή 180 μοιρών και προγραμμάτισε την προβολή της κωμωδίας σε ορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ την ημέρα των Χριστουγέννων, και στο Διαδίκτυο από τις 24 Δεκεμβρίου.

Η σύνδεση με το Ιντερνετ είχε διακοπεί για λίγο στη Βόρεια Κορέα την Τρίτη, την επομένη μια πρώτης γενικής διακοπής που διήρκησε εννέα ώρες και η οποία μπορεί να είχε οργανωθεί σε αντίποινα για την κυβερνοπειρατεία στη Sony.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: