Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Βρέθηκαν άλλοι δυο νεκροί στο Norman Atlantic - Επτά συνολικά τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας - Φόβοι για αγνοούμενους


Λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο Norman Altantic και από το πλοίο, που την Κυριακή τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ, απομακρύνθησαν όλοι οι επιβάτες, έρχεται μια νέα θλιβερή είδηση.Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, εντοπίστηκαν άλλοι δυο νεκροί, ανεβάζοντας στον αριθμό των νεκρών στους επτά, αφού νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όπου παραμένει το πλοίο τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, ενώ από χθες έχει επιβεβαιωθεί και ανακοινωθεί και ο θάνατος του Έλληνα επιβάτη.


Πριν καλά καλά ξεπεραστεί το σοκ πως εντοπίστηκαν άλλοι δυο νεκροί, ήρθε και η πληροφορία των ιταλικών ΜΜΕ πως δεν έχουν βρεθεί περίπου 40 άνθρωποι! Και υπάρχουν φόβοι πως ίσως να έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου, εκεί απ' όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε η φωτιά που κατέκαψε απ' άκρη σ' άκρη το Norman Atlantic. 

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 478 επιβαίνοντες στο πλοίο (422 επιβάτες και 56μελες πλήρωμα) έχουν εντοπιστεί και διασωθεί 433. Όλοι οι επιβάτες του «Norman Atlantic» μεταφέρθηκαν στο πλοίο «San Giorgio» του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι.
Το πλοίο «San Giorgio» αναμένεται να μεταφέρει τους διασωθέντες στο λιμάνι του Πρίντεζι έως το βράδυ.

Στο Norman Atlantic έχει μείνει μόνο ο καπετάνιος, ο οποίος μαζί με τέσσερα μέλη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού συντονίζουν τις επιχειρήσεις και προσπαθούν ακόμη να γαντζώσουν το πλοίο σε ρυμουλκό, όπως είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: