Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Guardian: Στην Αθήνα ο Mοσκοβισί ενώ ενισχύονται οι φόβοι για δραχμή

Στην Αθήνα φθάνει το μεσημέρι, για διήμερη επίσκεψη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος της ΕΕ, από την ανάληψη των καθηκόντων του, την ώρα που ο Guardian επαναφέρει τα σενάρια της δραχμής.Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη.Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη.



Αύριο Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κ. Σκρέκα και Ιω. Βρούτση, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιω. Στουρνάρα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

"Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό" αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής."Στόχος, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είναι να δείξει τη στήριξή του, ότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτών της στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, γιατί τώρα είναι η ώρα να γίνει οριστικά η στροφή προς ένα πολυπόθητο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης". 

Την ίδια ώρα ο Guardian συνδέει την επίσκεψη Mοσκοβισί στην Αθήνα με την ενίσχυση των φόβων για Grexit.

''Σε μια επανάληψη του δράματος που στοίχειωσε την Ελλάδα στο αποκορύφωμα της κρίσης της ευρωζώνης το 2012, οι αγορές έχουν καταρρεύσει (ΧΑ) και το κόστος δανεισμού της χώρας εκτοξεύεται αναβιώνοντας τους φόβους της ελληνικής εξόδου (από το ευρώ) -αποκαλούμενη ως Grexit- εάν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία.

Οι συνεργάτες του Τσίπρα χαρακτηρίζουν ως απίστευτο το ''σνομπάρισμα'' του Μοσκοβισι''. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ και ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: