Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Και νέα διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μπορεί τα προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, λόγω της ελλιπέστατης χρηματοδότησης από την Πολιτεία, να είναι αρκετά, όμως φαίνεται, ότι τόσο οι καθηγητές, όσο και οι φοιτητές του εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και να χαρίζουν στο Ίδρυμα διεθνείς διακρίσεις. 

Αυτό αποδεικνύει μια ακόμη τέτοια διάκριση, που έλαβε αυτή τη φορά το Τμήμα Φυσικής και συγκεκριμένα η διδακτορική διατριβή του κ. Γιώργου Τάτση, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής, Τηλεπικοινωνιών και Εφαρμογών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου. 

Μοναδική…
Όπως ανακοίνωσε χθες η Πρυτανεία, ο τίτλος της διατριβής είναι «Ultra- Wideband Wireless Link Characterization Utilizing Software Radio». Έχει σαν αντικείμενο τη μελέτη ασύρματης εκπομπής - λήψης σήματος υπέρ-ευρείας ζώνης και, επιπλέον, επικεντρώνεται σε τεχνικές επαναπροσδιοριζόμενων συστημάτων.
«Η πρωτοτυπία της θεματικής, η προαγωγή της τεχνολογίας αιχμής αλλά και η έλλειψη σχετικής βιβλιογραφίας στο συγκεκριμένο τηλεπικοινωνιακό τομέα την καθιστούν μοναδική, ενώ κυκλοφορεί παγκοσμίως από τα διεθνή βιβλιοπωλεία ως μονογραφία και αποτελεί εγχειρίδιο αναφοράς στις τηλεπικοινωνίες ευρέως φάσματος νέας γενιάς» αναφέρει η Πρυτανεία, που εύχεται στον κ. Τάτση καλή συνέχεια στο ερευνητικό του έργο.

Στα κορυφαία… 
Παρά λοιπόν τα σοβαρά προβλήματα, που αναγκάζουν φοιτητές και καθηγητές να κάνουν μάθημα ακόμη και σε αίθουσες παγωμένες, αφού μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης (!), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζει να λαμβάνει διεθνείς διακρίσεις. 
Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα είχε πάρει ακόμη ένα βραβείο, για ένα ψηφιακό λεξικό, μια εργασία που είχε εκπονηθεί από το Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. 
Δικαιολογημένα, λοιπόν, το Γιαννιώτικο Ίδρυμα συγκαταλέγεται στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης των Πανεπιστημίων, όπως έγινε γνωστό, μετά την τελευταία έκδοση του webometrics.info (2012), ενός διεθνούς συστήματος καταγραφής του επιπέδου των Πανεπιστημίων. Μακάρι, να συνεχιστεί η καλή δουλειά, ώστε το Πανεπιστήμιο της περιοχής να ανέβει «κλίμακα» και να πάει, αν είναι δυνατόν, ακόμη και στο καλύτερο 1%, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται, από ελληνικής πλευράς, μόνο το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: