Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Συγκεντρώσεις, πορείες και καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα

Στα Τρίκαλα παρά το κρύο και το χιόνι οι πολίτες έκαναν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για να στείλουν μήνυμα ότι δε μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους άλλα βάρη. 
Νωρίτερα, στα Τρίκαλα είχαμε επεισόδια μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και Αντιεξουσιαστών.

Στην Πάτρα, είναι υπό κατάληψη από το πρωί δημόσια κτίρια ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη πορεία του Εργατικού Κέντρου. Αυτή την ώρα η οδός Κορίνθου είναι κλειστή. Το ΠΑΜΕ βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου και σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία του...


Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις στην Πάτρα - ΦΩΤΟ από το dete.gr

ΦΩΤΟ από το dete.gr
Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στις πορείες της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Όπως διαβάζουμε στο seleo.gr οι διαδηλωτές αφού πρώτα πέρασαν από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου κατευθύνθηκαν στην οδό Φράγκων όπου κοντά στεγάζεται τόσο το γραφείο του Χάρη Καστανίδη όσο και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. 

Στις έξι και μισή, το απόγευμα, θα γίνουν πικετοφορίες του ΠΑΜΕ και των «Λαϊκών Επιτροπών» στο Αγ. Βενιζέλου, στην πλατεία δημαρχείου στην Καλαμαριά, στην Αγ. Βαρβάρα στην Τούμπα και στην διασταύρωση Μαρτίου με Παπαναστασίου στην Χαριλάου. 

Στην Κρήτη, πολίτες απέκλεισαν την είσοδο στο κτίριο της Περιφέρειας και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν. 

Στο Βόλο, τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί και γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, έκαναν πορεία από τα γραφεία του ΕΚΒ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και τις απολύσεις που έρχονται.
Κινητοποίηση έκανε και το ΠΑΜΕ στη πλατεία Πανεπιστημίου.


ΦΩΤΟ από το e-volos.gr
Στο Άργος, μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο από νωρίς το πρωί...


ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: