Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΤΑ: Καθαρισμός σε κάστρο και παραποτάμιo

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο ο Αρταίων καθαρισμός στην παραποτάμια περιοχή και ο χώρος γύρω από την τεχνητή λίμνη είναι πλέον πιο προσιτός και προσπελάσιμος για τους πολλούς περιπατητές που τον επισκέπτονται σε καθημερινή βάση. Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Φώτιος Φώτης ανέφερε για το θέμα: «Στην παραποτάμια περιοχή καθαρίσαμε όλη την έκταση. Αποκλείσαμε την πρόσβαση των τροχοφόρων μέσα στο πάρκο. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο εύκολη η πρόσβαση για περιπάτους που κάνουν οι Αρτινοί πολίτες, και είναι πάρα πολλοί, κάθε πρωί και απόγευμα».O κ. Φώτης τόνισε ότι είναι και ευθύνη των πολιτών να διατηρούν αυτούς τους χώρους καθαρούς. 


«Ό,τι και να κάνει Δημοτική Αρχή χωρίς τη συνεργασία των πολιτών δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ότι έχουμε πάρα πού λίγους υπαλλήλους και στο πράσινο και στην καθαριότητα και στην δεντροφύτευση και στα μηχανήματα και είναι πάρα πολλά τα χωριά που ήρθαν στο Δήμο μας. Έχουμε πει ότι από την Κορωνησία ως τη Δαφνωτή αν ξεκινήσει ένα μηχάνημα δεν φτάνει σε μία μέρα, θέλει δυο μέρες για να φτάσει. 

Πρέπει όλοι να γίνουμε συνειδητοί πολίτες και να προσέχουμε την Άρτα μας γιατί εμείς ζούμε σ’ αυτή και πρέπει να την κρατάμε καθαρή εμείς πρώτα. Ό,τι πέφτει στην αντίληψή μας εμείς αμέσως θα πάμε να το κοιτάξουμε και όποιος πολίτης μας υποδείξει κάτι είναι άμεση η αντίδρασή μας. Επαναλαμβάνω όμως ότι πρέπει πρώτα ο Αρτινός πολίτης να συνειδητοποιήσει ότι αυτός ζει εδώ και αυτός πρέπει να κρατάει την όλη καθαρή πάνω απ’ όλα».Παράλληλα προχωρούν από το Δήμο οι εργασίες καθαρισμού στην περιοχή γύρω από το Κάστρο με σκοπό την ανάδειξή του ενώ σκοπός είναι η ανάδειξη και όλων των μνημείων της πόλης σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: