Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αναβρασμό... διαρκείας η Παιδεία και στην Ήπειρο!

Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί στους Ηπειρώτες η εικόνα της Παιδείας μας. Πριν καν ξεκινήσει η χρονιά σε σχολεία και σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς βγαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στην Κυβερνητική πολιτική.  Χθες, πραγματοποιήθηκε δυναμικό συλλαλητήριο και στα Γιάννινα, όπου μετείχαν μαθητές, φοιτητές και Καθηγητές από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.  Μοναδικό σύνθημα ήταν να πάρει πίσω η Κυβέρνηση το Νόμο-πλαίσιο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, αλλά και να δοθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα με τα κενά εκπαιδευτικών και τα σχολικά βιβλία.


ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΗ!..
Τα τελευταία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, δεν θα είναι έτοιμα στα μέσα Οκτώβρη, όπως είχε… δεσμευτεί το Υπουργείο Παιδείας, αλλά ένα μήνα αργότερα!

Μέχρι τότε, οι μαθητές, που ξεκινούν μαθήματα σε τρεις ημέρες, θα διαβάζουν από… φωτοτυπίες και dvd.

«Η κατάσταση φέτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν υπάρχουν λόγια να τη χαρακτηρίσουμε» έλεγαν στο χθεσινό Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πολλοί Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Η ΔΑΚΕ…
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών  (Δ.Α.Κ.Ε.) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων επικρίνει με σφοδρότητα τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.
Η παράταξη εκφράζει την αντίθεσή της στις φωτοτυπίες και τα dvd με τα οποία θα γίνεται μάθημα στα σχολεία, στον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, οι επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων και στο γεγονός, ότι η μεταφορά μαθητών θα γίνεται από τους Δήμους, που όμως δε διαθέτουν χρήματα για κάτι τέτοιο.

«Θεωρείτε δεδομένο ότι όλοι στο σπίτι τους διαθέτουν έναν ακριβό υπολογιστή, ένα i-pod και όλα τα αντίστοιχα. Θεωρείτε δεδομένο ότι όλοι οι γονείς έχουν τις γνώσεις αλλά και τον ελεύθερο χρόνο να μελετήσουν ηλεκτρονικά με τα παιδιά τους. Θεωρείτε δεδομένο ότι σε όλα τα σχολεία υπάρχει internet. Σας υπενθυμίζουμε, γιατί προφανώς δεν το γνωρίζετε, ότι διδάσκουμε και σε απομακρυσμένα χωριά» αναφέρει σε έντονο ύφος η ανακοίνωση της τοπικής ΔΑΚΕ.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ…
Στο μεταξύ, έκρυθμη είναι η κατάσταση και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Μέχρι και χθες 7 Σχολές τελούσαν υπό κατάληψη, ενώ δεν αποκλείεται τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν οι φοιτητές  και των άλλων Σχολών, τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί, ότι υπό κατάληψη είναι έως και την Τρίτη και τα γραφεία της Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Την κατάληψη κάνουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι, οι οποίοι είναι υπέρ ενός δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε χθες η Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, η Φιλιώ Νόκα - Ζαράχη, Περιφερειακή Διευθύντρια, μαζί με τους Προϊστάμενους Επιστημονικής Καθοδήγησης Ανδρέα Δήμο και Στέφανο Τσιάλο επισκέφτηκαν όλους τους Νομούς της Ηπείρου, όπου συναντήθηκαν με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: