Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Πράσινο» φως για επέκταση του Βιολογικού Ιωαννίνων…

«Πράσινο φως» έδωσε χθες το ΥΠΕΚΑ για την επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων, εγκρίνοντας τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Με το νέο Βιολογικό προβλέπεται διπλασιασμός της υφιστάμενης δυναμικότητας και αύξηση του ισοδύναμου πληθυσμού κατά 100.000 κατοίκους. Στο μεταξύ, μπορεί η κατασκευή του κύριου άξονα της Ιόνιας οδού να περνά από 40 κύματα, αφού οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι πολύ μεγάλες, όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ενέκρινε χθες και τους περιβαλλοντικούς όρους για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα! Ακόμη, εγκρίθηκαν οι όροι και για τις σήραγγες Ανθοχωρίου και Μετσόβου, τα τμήματα εθνικών οδών Ακτίου - Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας.


ΤΟ ΠΑΡΚΟ…

Να σημειωθεί, ότι εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, συνολικής δυναμικότητας 10 μεγαβάτ.

«Στόχος είναι η επιτάχυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών με αυστηρούς όρους, που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και οι οποίες θα τονώσουν άμεσα την αγορά και θα στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΥΠΕΚΑ σε χθεσινή ανακοίνωσή του.

Πηγή: "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: