Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες πιέσεις Σόιμπλε προς την Ελλάδα για την 6η δόση

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις για να πάρει την επόμενη δόση, αλλά και για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» επεσήμανε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σοιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αντίσταση μεταξύ του ελληνικού πληθυσμού στα μέτρα λιτότητας... αλλά τελικά εναπόκειται στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στο κοινό νόμισμα», δήλωσε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις».



Ακόμα ο γερμανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι η υπεράσπιση του ευρώ είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και συμπλήρωσε πως θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, «αλλά και εκείνη θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Ο Σόιμπλε, επίσης, παρότρυνε την Ιταλία να θέσει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της. «Η Ιταλία γνωρίζει ότι πρέπει να διορθώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και το υψηλό της χρέος και δόξα τον Θεό, μετά από ορισμένες οπισθοδρομήσεις, αποφάσισε να κάνει τεράστιες περικοπές ώστε να μειώσει το έλλειμμα. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει σε αυτήν την κατεύθυνση».

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: