Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Κέρκυρα: Σενάρια που θυμίζουν σελίδες φθηνών κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων

Δεν επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι αστυνομίας και πυροσβεστικής κανένα σενάριο από τα δεκάδες που, σαν αστικοί μύθοι, κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα στην Κέρκυρα για το ποιος και γιατί βάζουν τις φωτιές στο νησί, αν και οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Σενάρια που θυμίζουν σελίδες... φθηνών κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων κι εμπλέκουν διεθνείς και εγχώριες συνομωσίες οι οποίες, φευ, δεν διαθέτουν μέχρι στιγμής βάσιμα στοιχεία τα οποία να μπορούν να οδηγήσουν σε λογικά συμπεράσματα για το μπαράζ πυρκαγιών.

Κάτοικοι έβλεπαν ύποπτες κινήσεις μοτοσικλετών

Οι φωτιές στο νότιο συγκρότημα του νησιού έσβησαν και τα ερωτηματικά είναι όλο και πιο μεγάλα για τους λόγους για τους οποίους οι (άγνωστοι) δράστες έχουν επιχειρήσει να κάψουν καταπράσινες περιοχές της βόρειας, μέσης και νότιας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι των πληγείσων περιοχών του νοτίου συγκροτήματος και του Αγίου Ματθαίου έχουν καταγγείλει την παρουσία, την ώρα που ξέσπασαν οι φωτιές, νεαρών ατόμων με μοτοσικλέτες οι οποίοι κινούνταν ύποπτα ενώ άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες έλεγχους τα τελευταία 24ωρα στο πλαίσιο της έρευνας.

Καταγγελίες Αρμενιάκου για τη (μη) ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων

Στο τραπέζι της συζήτησης τίθεται πλέον όλο και πιο επιτακτικά η ανάγκη δημιουργίας ενός συστήματος συγκροτημένου και οργανωμένου για την εθελοντική αλλά και την υπαλληλική παρουσία στις διάφορες κοινότητες της Κέρκυρας προκειμένου να ενισχυθεί η πρόληψη. Χθες, ο πρώην δήμαρχος Μελιτειέων Β. Αρμενιάκος άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής καθώς, όπως υποστήριξε, για πρώτη φορά φέτος διακόπηκε η ενίσχυση που επί δεκαετίες κάθε χρόνο είχε η ομάδα περιφρούρησης του Αγίου Ματθαίου η οποία σε 24ωρη βάση, όλο το καλοκαίρι, περιπολούσε στο δάσος του μικρού Παντοκράτορα πάνω από το χωριό αλλά και στον πυκνό ελαιώνα του Χαλικούνα.

Οι φωτιές που ξέσπασαν στο Γαρδίκι, το Πρασούδι και το Σκίδι, όπως δήλωσε χθες ο κ. Αρμενιάκος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ στην Κέρκυρα, μόνο τυχαίες δεν ήταν και ευτυχώς δεν είδαμε να εξελίσσονται σε εφιάλτη λόγω της άμεσης και αποτελεσματικής επέμβασης των κατοίκων αλλά και της Πυροσβεστικής στη συνέχεια.

Όνειρο θερινής νυκτός η ενίσχυση των περιπολιών με φαντάρους...

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του υφυπουργού Άμυνας την προηγούμενη εβδομάδα από την Κέρκυρα, η ενίσχυση της τοπικής στρατιωτικής δύναμης με φαντάρους για να διενεργούνται συνεχείς περιπολίες σε όλη την Κέρκυρα σε μικτά κλιμάκια με τις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, δεν ήρθε ποτέ. Μόλις 2 στρατιώτες (!) διατέθηκαν για τις εν λόγω περιπολίες, αριθμός που αυξήθηκε στα... τέσσερα άτομα την ώρα των πυρκαγιών το απόγευμα της Τετάρτης...

Πηγή: corfupress.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: