Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Διεθνή: Κλείνει για ένα χρόνο το Άγαλμα της Ελευθερίας


Κλειστό από τον ερχόμενο Οκτώβριο και για ένα χρόνο θα παραμείνει το άγαλμα της Ελευθερίας με σκοπό την ανακαίνιση του εσωτερικού του. Οι εργασίες που θα καταστήσουν ασφαλέστερο και πιο προσβάσιμο στους επισκέπτες το πλέον εμβληματικό μνημείο των ΗΠΑ θα κοστίσουν περίπου 27,5 εκατομμύρια δολάρια και θα περιορισθούν στο μνημείο, καθώς το νησάκι επί του οποίου βρίσκεται (Liberty Island) θα παραμείνει ανοικτό. Το προσωρινό λουκέτο θα μπει στις 28 Οκτωβρίου, 125η επέτειο της δωρεάς του προς τις ΗΠΑ.

Το Αγαλμα - σύμβολο της Νέας Υόρκης ήταν ένα δώρο των Γάλλων προς την Αμερική το 1886. Οι περισσότεροι από τους 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες του Νησιού της Ελευθερίας κάθε χρόνο δεν ανεβαίνουν στο Αγαλμα.

Στους επισκέπτες δεν επιτρεπόταν η είσοδος στο αγαλμα στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, αν και λίγα χρόνια αργότερα η απόφαση αυτή ήρθη.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι τώρα θεωρούν ότι λόγω των πολύ παλιών και ξεπερασμένων εγκαταστάσεις καθιστούν το άγαλμα από μόνο του κίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών.

"Δύο χρόνια πριν, όταν ανοίξαμε ξανά το Αγαλμα της Ελευθερίας στους επισκέπτες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, υπόσχέθηκα ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το εσωτερικό του ασφαλέστερο και πιο προσβάσιμο σε όλους", δήλωσε ο Σαλαζάρ.

"Με την σημερινή μας ανακοίνωση κάνουμε ένα μεγάλο βήμα να φέρουμε ένα σύμβολο του 19ου αιώνα στον 21ο", πρόσθεσε.

Το μνημείο αναμένεται να κλείσει στις 28 Οκτωβρίου, στην επέτειο των 125 ετών από τα εγκαίνιά του.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: