Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΝΔ:Ολέθρια αποτελέσματα για τουρισμό και μικρομεσαίους

Με συγκεκριμένα στοιχεία η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει πού θα οδηγήσει τους μικρομεσαίους, τα καταστήματα, αλλά και τους καταναλωτές η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει από τον Σεπτέμβριο κατά 77% τον ΦΠΑ (από 13% στο 23%) στα είδη εστίασης. Όπως επισημαίνει η ΝΔ, η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα στην αγορά, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και πλήττει τη βαριά ελληνική βιομηχανία, που είναι ο τουρισμός, καθώς γινόμαστε λιγότερο ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλες χώρες που επενδύουν στον τουρισμό.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, "η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει από τον Σεπτέμβριο κατά 77% (από το 13% στο 23%) τον ΦΠΑ στα είδη εστίασης θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, στον τουρισμό, στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στην απασχόληση, θα φέρει χιλιάδες νέα λουκέτα και ακόμη περισσότερους ανέργους. Δεν θα αυξήσει, αλλά θα μειώσει τα δημόσια έσοδα.

Υπαινιγμοί σύμφωνα με τους οποίους θα προχωρήσουν τώρα στην αύξηση και θα ξαναδούν το θέμα από τον Οκτώβριο αποτελούν γυμναστική στη ματαιότητα, ανευθυνότητα, εμπαιγμό και εμμονή σ' ένα ατέλειωτο ράβε-ξήλωνε. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της και να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για χαμηλό ΦΠΑ σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο.

Προειδοποιούμε τους "μαθητευόμενους μάγους" ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις".

Και ο τομεάρχης της ΝΔ καταλήγει:
"Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα για μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ, το 1981".

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 9%, ενώ η Γαλλία προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση από 19,6% στο 5,5%, με αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης κατά 40.000 θέσεις.

Πηγή: Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: