Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Στα χωριά τους από σήμερα και οι τελευταίοι απόδημοι Ηπειρώτες

Στα χωριά τους επιστρέφουν από σήμερα και οι τελευταίοι απόδημοι Ηπειρώτες, εν όψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, τη Δευτέρα. Η πλειοψηφία των αποδήμων έρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως κάθε χρόνο μεγάλη είναι και η παρουσία Ηπειρωτών του εξωτερικού. Μάλιστα το πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών του Εξωτερικού, που έγινε στα τέλη Ιουλίου στα Γιάννινα αποτέλεσε καλή ευκαιρία για να μείνουν κάποιοι στην περιοχή μας περισσότερο διάστημα. Πάντως, η πλειοψηφία των αποδήμων θα μείνει στην Ήπειρο μέχρι και το άλλο Σαββατοκύριακο.  Έτσι, θα συναντήσουν συγγενείς και φίλους, περνώντας λίγες ημέρες ξεκούρασης, μακριά από υποχρεώσεις.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις στα χωριά της Ηπείρου αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν. Βέβαια, λόγω της κρίσης τα έξοδα είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά όπως σημειώνουν απόδημοι, που βρίσκονται ήδη στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, «το βασικότερο είναι να υπάρχει καλή διάθεση».

Χαρακτηριστικό και της φετινής χρονιάς είναι οι πολλές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί. Μια από αυτές είναι το Αντάμωμα των εκείθεν των συνόρων Πωγωνησίων που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή στο Χλωμό της Βορείου Ηπείρου.

Ακόμη θα πραγματοποιηθούν χοροί, συναυλίες, εκθέσεις κ.α. εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ηπείρου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ…
Ο καιρός θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η ανώτερη θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή στα Γιάννινα θα είναι 28 βαθμοί, ενώ από το Σάββατο έως και την Δευτέρα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό και στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου, ενώ για τον Δεκαπενταύγουστο προβλέπεται αραιή συννεφιά σε όλη την περιοχή.

"Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: