Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ομπάμα - Πούτιν λογάριαζαν χωρίς τον Ερντογάν! Η Τουρκία αγνοεί την "παύση εχθροπραξιών" και βομβαρδίζει τη Συρία!

Μόλις λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσία για "παύση των εχθροπραξιών" στη Συρία, η Τουρκία περιπλέκει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ένοπλες δυνάμεις της βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού, κοντά στην πόλη Αζάζ, και στη βόρεια επαρχία, Λαττάκεια.  



"Συμφώνως με τους κανόνες εμπλοκής", οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους του PYD (κουρδικό κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) κοντά στην πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού, είπε μια στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Ανατολή. Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε επίσης σε πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του Χατάι, στη νότια Τουρκία.

Η συριακή πόλη Αζάζ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού και βρίσκεται πάνω στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν χθες στόχους των Κούρδων της Συρίας στην επαρχία του Χαλεπιού και σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Ανατολή, οι ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, πλήττοντας στόχους του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) αλλά και στόχους του συριακού καθεστώτος.

Όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στη βόρεια επαρχία Λαττάκεια, .

"Το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ σε θέσεις του συριακού στρατού στη λοφώδη περιοχή Άλια. Αρκετές βόμβες έχουν εκτοξευτεί από την τουρκική επικράτεια", ανέφερε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου απαιτώντας να αποσυρθούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή που κατέλαβε πρόσφατα, κοντά στα τουρκικά σύνορα. "Θα ανταποδίδουμε κάθε βήμα" των YPG, είπε στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: