Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αγωνία για την ζωή της όμορφης Μυρσίνης - Τεράστια προσπάθεια των γιατρών να μην ακρωτηριαστεί


"Να περιοριστεί η τραγωδία και να μην έχουμε κι άλλο θύμα". Με αυτά τα λόγια οι γιατροί του Ευαγγελισμού έχουν αποδυθεί σε μια τεράστια προσπάθεια διάσωσης της 29χρονης Μυρσίνη Αρναούτη, την συνοδηγό του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη, αφού ευτυχώς η δεύτερη κοπέλα, η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο και δεν κινδυνεύει με ακρωτηριασμό (γιατί καθόταν στο πίσω κάθισμα και φορούσε ζώνη ασφαλείας). Με διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή την πανέμορφη (και εξαιρετικού χαρακτήρα όπως αναφέρουν οι φίλοι και γνωστοί της)  Μυρσίνη, η οποία έχει υποστεί συντριπτικά κατάγματα και ανοιχτές πληγές σε όλη την δεξιά πλευρά του σώματός της αλλά και να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων.  


Η 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη έχει ανοιχτά τραύματα στη δεξιά θωρακική χώρα με κατάγματα πλευρών και στον πνευμονοθώρακα. Επίσης υπάρχουν ανοιχτά κατάγματα σε όλη την δεξιά πλευρά του σώματος της και κατάγματα δεξιού βραχιονίου.   Οπως ήδη από χθες έχει μεταδόσει το pronews.gr, αφού έγινε σταθεροποίηση όλων των συστημάτων στα επείγοντα, η 30χρονη υποβλήθηκε σε ολόσωμη αξονική χωρίς ευτυχως να υπάρξουν ευρήματα στο κεφάλι και την κοιλιά. Κατόπιν εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Μετά από πολλές ώρες, έγινε αποκατασταση του θώρακα.   Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι τα πόδια. Ολη η χώρα παρακολουθεί με αγωνία την προσπάθεια των γιατρών να ξαναπερπατήσει η λαμπερή Μυρσίνη. Ακόμα και όταν ολοκληρωθούν οι επεμβάσεις, θα περάσουν πολλές ώρες ή και ημέρες για να διακριβωθεί αν τελικά επιβιώσει...   

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 30χρονη Μυρσίνη είχε χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο πριν από πολλά χρόνια και μεγάλωσε με την μητέρα της, η οποία θα ταξίδευε τη νύχτα για την Αθήνα από τη Μυτιλήνη για να βρεθεί στο πλευρό της.   Η δεύτερη κοπέλα που επέβαινε στο μοιραίο όχημα, η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση χωρίς αιμάτωμα, ενώ έχει υποστεί ακόμα θλάση στον αυχένα και κάταγμα στον δεξί βραχίονα. Αναμένεται να χειρουργηθεί σήμερα το πρωί.   Στις 8:20 το πρωί της Πέμπτης το μαύρο τζιπ Mercedes ML του δημοφιλούς καλλιτέχνη προσκρούει στις προστατευτικές μπάρες της αερογέφυρας του παλαιού αεροδρομίου που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με ταχύτητα μεταξύ 115 και 150 χλμ την ώρα, αν και η στροφή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και απότομη.   Το τζιπ του δημοφιλούς τραγουδιστή πραγματοποιεί μια ξέφρενη πορεία κι αφού ανατρέπεται κάνεις τούμπες στο αέρα, για να προσγειωθεί ανάποδα στο έδαφος.  

 Περαστικοί, καταστηματάρχες και οδηγοί από διερχόμενα αυτοκίνητα σπεύδουν αμέσως να παράσχουν βοήθεια στους επιβαίνοντες όπως και αρμόζει σε μια κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της.   Αντικρίζουν δύο κοπέλες κι έναν άντρα στο εσωτερικό του οχήματος. Προσπαθούν να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου. Οι θύρες του οδηγού και του συνοδηγού είναι μπλοκαρισμένες.    Με κόπο καταφέρνουν απεγκλώβισαν την 21χρονη κοπέλα Φρόσω Κυριάκου που κάθονταν στο πίσω κάθισμα και η οποία σώθηκε γιατί φορούσε ζώνη ασφαλείας παρότι καθόταν στο πίσω κάθισμα.    Η νεαρή κοπέλα κλαίει, πονάει και τρέμει αλλά καταφέρνει μέσα στην αγωνία της να φωνάξει με λυγμούς στους συγκεντρωμένους πολίτες   «Σώστε τον Παντελή και την Μυρσίνη. Γρήγορα σας παρακαλώ ο Παντελής πρέπει να έχει χτυπήσει πολύ άσχημα».   

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν από το πολυτελές όχημα τον Παντελή Παντελίδη και την 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη. Τα ασθενοφόρα τους οδηγούν στα νοσοκομεία Ασκληπιείο και Ευαγγελισμός, αντίστοιχα.   Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας:    «Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από το πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιάς της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».    

«Ο οδηγός και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες. Τις είχαν “πατημένες”, δηλαδή δεμένες πίσω από την πλάτη. Ο μόνος επιβάτης που φορούσε ζώνη είναι η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρώς. Οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά. Ακόμα και να φορούσε ζώνη ασφαλείας ο Παντελίδης δεν θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες. Το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, το ακριβές ύψος της οποίας θα το μάθουμε από την πραγματογνωμοσύνη. Η στροφή είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της. Είναι πολύ κλειστή και έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, όχι όμως θανατηφόρα», δήλωσε ο Αξιωματικός της Τροχαίας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: