Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμιο σκάνδαλο: 55 χώρες ανακαλούν Mars και Snickers - Και η Ελλάδα ανάμεσά τους

Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η υπόθεση με την απόσυρση των προϊόντων σοκολάτας Mars και Snickers καθώς σύμφωνα με το Associated Press, οι σοκολάτες αποσύρθηκαν από συνολικά 55 χώρες!Αρχικά, η αμερικανική εταιρεία παρασκευής των συγκεκριμένων προϊόντων ανακοίνωσε πως αποσύρει την Mars και την Snickers από την αγορά της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό η απόσυρση αφορά σε συνολικά 55 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.


Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία σε αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι βρέθηκε σε ένα προϊόν της κομμάτια πλαστικού και προκειμένου να επηρεαστεί περαιτέρω η φήμη της και να προκληθούν προβλήματα στους καταναλωτές, η Mars αποσύρει από την γερμανική αγορά όλα τα προϊόντα Mars, Snickers, Milky Way Minis, Miniatures καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από τις 19 Ιουνίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Η λίστα με τις χώρες από τις οποίες ανακαλούνται τα προϊόντα αυτά υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.mars.de, ωστόσο, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας, ο ιστότοπος έχει «πέσει» την τελευταία ώρα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1963, όταν και άρχισε να λειτουργεί, που η εταιρεία Mars -η οποία απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα- αναγκάστηκε να ανακαλέσει κάποια από τα προϊόντα της.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Mars Hellas - Ποια προιόντα αποσύρονται

Σε ανακοίνωσή της η Mars Hellas αναφέρει πως «ανακοινώνει την ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ορισμένων προϊόντων SNICKERS® και MARS® ύστερα από μεμονωμένο περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της MARS στο Veghel της Ολλανδίας». 

«Ουδεμία άλλη σειρά προϊόντων Mars® και Snickers®  ανακαλείται από την Ελληνική αγορά. Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα SNICKERS® ή/και MARS® καλούνται να μην το καταναλώσουν προς αποφυγή επιπλοκών στην κατάποση», τονίζει η εταιρεία η οποία ενημερώνει τους καταναλωτές ότι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη Mars Hellas στο 210 98 92 989 ή μέσω e-mail στο mars.hellas@effem.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: