Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της 30χρονης που ήταν στο αυτοκίνητο του Παντελίδη

Η 21χρονη συνοδηγός δεν διατρέχει κίνδυνο και θα χειρουργηθεί στο χέρι στις αρχές της εβδομάδας.Σε κατάσταση σοκ η μητέρα της 30χρονης Μίνας, περιμένει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της κόρης της.«Η μαμά της Μίνας τα ’χει χαμένα. Τη μία γελάει και ελπίζει και την άλλη στενοχωριέται και απελπίζεται. Η κατάσταση της δεν είναι ελεγχόμενη», λέει στο protothema.gr στενή φίλη της Νατάσας Αρναούτη, μητέρας της 30χρονης κοπέλας που επέβαινε στο αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη και έχει τραυματιστεί σοβαρά.



Εν αντιθέσει με την 21χρονη Φρόσω Κυριάκου που από την πρώτη μέρα της νοσηλείας της μεταφέρθηκε σε δωμάτιο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η μητέρα της 30χρονης Μίνας Αρναούτη, Νατάσα, ζει ώρες αγωνίας, καθώς η κόρη της, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, βρίσκεται σε σοβαρή, αν και σταθερή κατάσταση. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση των θεράποντων ιατρών της Ορθοπεδικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου αναμένεται να χειρουργηθεί, εκτός απροόπτου, στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να αποκατασταθεί το χτύπημα στο χέρι και τον ώμο. Ήδη από την πρώτη ημέρα οι γιατροί είχαν διαγνώσει ότι η 21χρονη κοπέλα είχε διαφύγει τον κίνδυνο και γι' αυτό η κατάστασή της δεν απαιτούσε επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας της 30χρονης Μίνας Αρναούτη που νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι τα πρώτα τρία 24ωρα θα καθορίσουν την πορεία της υγείας της. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος και κρίσιμος μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και κράτησε μέχρι αργά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όμως, επικρατεί ήδη μία συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η κοπέλα δεν είχε τραυματιστεί καθόλου στο κεφάλι. 

Αυτή η αισιόδοξη πλευρά των τεσσάρων γιατρών που παρακολουθούν τη Μίνα Αρναούτη, δίνει δύναμη και ελπίδα στην μητέρα της κάθε φορά που περνάει τον απαγορευμένο για το κοινό, διάδρομο της ΜΕΘ και καταλήγει στο δωμάτιο όπου νοσηλεύεται η κόρη της. Η εναλλαγή στη διάθεση της, λένε οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό της αυτό το διάστημα, είναι πλέον σύνηθες για μια μάνα που έμαθε μέσω facebook για το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη και προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στην κόρη της. «Λες να ήταν και η κόρη μου στο αμάξι; Αφού έκαναν παρέα… Αν ήταν μέσα, σε τι κατάσταση είναι το παιδί μου»; Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις που έκανε η γυναίκα, όταν οι πληροφορίες για τις δυο συνεπιβάτιδες ήταν ακόμη συγκεχυμένες.  Από εκείνη την ώρα, η ψυχολογική της κατάσταση πέρασε από πολλές διακυμάνσεις και ακόμα, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, δεν έχει συνέλθει από το σοκ.

«Η μάνα της Μίνας είναι ακόμη χαμένη στις σκέψεις της. Δεν είναι αισιόδοξη γιατί ακόμα φοβάται για την κατάσταση της υγείας της κόρης της. Για αυτό η ψυχολογική της κατάσταση παρουσιάζει διακυμάνσεις. Τη μία χάνει τις ελπίδες της και απογοητεύεται και τη βλέπεις να είναι χαμένη και από την άλλη, χαμογελάει και ελπίζει ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση της μάνας δεν είναι ελεγχόμενη. Τα’χει χαμένα. Είναι φυσικό αυτό, μάνα είναι. Σε τέτοιες καταστάσεις είναι αυτονόητα κάποια πράγματα», λέει στο protothema.gr η οικογενειακή φίλη της κυρίας Νατάσας Αρναούτη, Μιλένα.
   
Σχετικά με την κατάσταση της υγείας της 30χρονης Μίνας, η ίδια αναφέρει: «Είναι σε καταστολή. Για αυτό και εμείς πρέπει να κάνουμε θετικές σκέψεις για την υγεία της. Πρέπει να περάσουν τρία 24ωρα για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχει παρουσιάσει καμία αλλαγή στην κατάσταση της, καθότι παραμένει σταθερά κρίσιμη. Δηλαδή, δεν ανέβασε πυρετό, ούτε έπαθε κάποια λοίμωξη και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο. Δίνει κουράγιο στη μάνα της και ελπίζει ότι το παιδί της θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Η υγεία της Μίνας είναι στην καλύτερη κατάσταση, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, αφού όταν η κατάσταση της υγείας είναι σταθερή για τους ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική τις πρώτες ημέρες, τότε υπάρχει αισιοδοξία. Από αύριο Δευτέρα, θα ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Οι γιατροί δεν μας δίνουν πολλές πληροφορίες ακόμη για να μην έχουμε ψεύτικες ελπίδες. Αυτή είναι η τακτική τους και την ακολουθούν πιστά. Το σεβόμαστε και περιμένουμε. Τι άλλο να κάνουμε; Πάντως, φαίνεται να είναι αισιόδοξοι με την έως τώρα πορεία της Μίνας. Έκαναν όμως και οι ίδιοι εξαιρετική δουλειά από τις πρώτες ώρες που την παρέλαβαν στα χέρια τους. Όλο το προσωπικό στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και αυτό φάνηκε μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: