Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Χάος στη Λέσβο: Σε 24 ώρες γέμισε το hotspot - Φτάνουν κατά χιλιάδες οι μετανάστες

Πυκνώνουν οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο με την κατάσταση στο νησί να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει περισσότερα από 6.000 άτομα τις τελευταίες τρεις ημέρες μόνο, ενώ πλοία του Λιμενικού Σώματος και της Frontex συνεχίζουν να διασώζουν ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα.Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από χθες το πρωί έως λίγο μετά τις 07:00 σήμερα, διασώθηκαν μόνο στην Λέσβο 2.090 πρόσφυγες! Η κατάσταση στο hotspot της Μόριας, είναι δραματική καθώς καθημερινά χιλιάδες μετανάστες καταφθάνουν προκειμένου να καταγραφούν.  



Συγκεκριμένα ταυτοποιημένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ή την Καβάλα είναι σήμερα, από τις 9 το πρωί, 2343 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου χτες στο hot spot της Μόριας ταυτοποιήθηκαν 1965 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, από το λιμάνι της Μυτιλήνης, χθες με τα πλοία της γραμμής αναχώρησαν 1698 μετανάστες και πρόσφυγες.

«Οι ροές προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θέλουν να δράσουν στην κατεύθυνση του περιορισμού τους αλλά και της προστασίας της ζωής των ανθρώπων» είπε μιλώντας την Πέμπτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτερο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.  

Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη" με 1.835 μετανάστες και πρόσφυγες, από Μυτιλήνη και Χίο. Το "Αριάνδη" παρέλαβε 1105 άτομα από τη Μυτιλήνη και 730 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν ακόμα δύο πλοία εντός της ημέρας.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" που παρέλαβε 1354 μετανάστες και πρόσφυγες, 908 από τη Μυτιλήνη και 446 από τη Χίο και το "blue star 2" με 70 άτομα από την Κω. Χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το "Νήσος Μύκονος" με 593 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: