Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Θρίλερ στο Μαξίμου με πρόωρες εκλογές ή συμβιβασμό! Σε εξέλιξη η συνάντηση των τριών


Δυο λεπτά πριν τις 6 το απόγευμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και στις 6.05 ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μια από τις πιο κρίσιμες συσκέψεις για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης. Την ώρα της άφιξής τους μάλιστα γινόταν γνωστό ότι αύριο στις 4 στο ΣτΕ θα γίνει η συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΚΥΑ για την ΕΡΤ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νεα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην δεχθεί καμμία εναλλακτική πρόταση ή σχέδιο από τον Αντώνη Σαμαρά, αν δεν επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και δεν καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμό της. Στενοί του συνεργάτες διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι όλα είναι στο τραπέζι και ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. "Ξεκινάμε από το μηδέν", λένε χαρακτηριστικά.

"Είμαστε πριν από την σύσκεψη της Δευτέρας. Σα να μην έγινε ποτέ. Για μας ΣτΕ δεν υπάρχει. Να καταργηθούν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η ΚΥΑ και τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε πολιτική συνενόηση", είπαν επίσης.

Από αυτά και μόνο τα λόγια, το αδιέξοδο είναι ορατό. Και η συνάντηση των δυο αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ νωρίτερα το μεσημέρι, δείχνει ότι πιθανότατα και ο κ. Βενιζέλος θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος.

Η κοινή φράση που ενώνει τα δυο στρατόπεδα είναι: "Πάμε μαζί μέχρι τέλους!" Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνάντηση που έγινε το μεσημέρι φέρεται να είπε στον κ. Κουβέλη: "Ό,τι κάνεις εγώ θα σε στηρίξω".

Άλλωστε οι ίδιοι είπαν ότι αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν και έκαναν μια συνενόηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit οι πιέσεις στον Φώτη Κουβέλη από το εσωτερικό του κόμματος να μην δεχθεί μεσοβέζικες λύσεις καθε άλλο παρά έχουν κοπάσει. Το αντίθετο! Κάποιοι του λένε μάλιστα ευθέως: "Μην υποκύψεις! Πάμε για εκλογές!"

Η πλευρά Βενιζέλου έως αυτήν την ώρα κρατά κλειστά τα χαρτιά της και ίσως περιμένει να δει τι έχει να πει στους δυο αρχηγούς ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: