Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Αναβάλλονται οι εκλογές για νέα Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο


Αναβάλλονται τελικά οι εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν τέλη Ιανουαρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την ανάδειξη των οκτώ από τα συνολικά 15 μέλη τα οποία θα απαρτίσουν το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του ιδρύματος. Αφορμή το γεγονός ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο δεν επικύρωσε τους εκλογικούς καταλόγους με τα ονόματα των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου που θα λάβουν μέρος στην διαδικασία, οπότε η Οργανωτική Επιτροπή που έχει αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών, καθώς δεν τους παρέλαβε, αποφάσισε την αναβολή τους.
Τα παραπάνω κάνει γνωστά η Επιτροπή σε χθεσινό έγγραφό της προς τον Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, συμπληρώνοντας πως η νέα ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης θα ανακοινωθεί 20 ημέρες αφότου παραληφθούν οι εγκεκριμένοι απ’ το Πρυτανικό Συμβούλιο εκλογικοί κατάλογοι με τα μέλη ΔΕΠ. 
Την αναβολή των εκλογών της 23ης Ιανουαρίου ζήτησε με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής τους Επιτροπής κ. Ιωάννη Γεροθανάση το ίδιο το Πρυτανικό Συμβούλιο, καθώς, όπως αναφέρει σ’ αυτό, δεν έλαβε διευκρινίσεις σε δύο βασικά ερωτήματα. Το πρώτο αφορά «τα αρμόδια όργανα για την έγκριση των εκλογικών καταλόγων σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση» και το δεύτερο έχει να κάνει με «τη συμμετοχή στους εκλογικούς καταλόγους των 33 μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου για τους οποίους έχει ορισθεί ο διορισμός τους με έναρξη ισχύος την 2-1-2012 και των οποίων η ορκωμοσία δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 3-1-2012».
Επισημαίνεται ότι το νέο όργανο διοίκησης του Πανεπιστημίου πλην των οκτώ αιρετών, θα απαρτίζεται επίσης από έξι εξωπανεπιστημιακά μέλη και έναν εκπρόσωπο των φοιτητών. Για τις εκλογές της 23ης Ιανουαρίου είχαν θέσει υποψηφιότητα 29 καθηγητές.

Συνάντηση στην Αθήνα
Στο μεταξύ, το Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, αρμόδιο για θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα πλαίσια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του χρονοδιαγράμματος των μεταβατικών διατάξεων του Νόμου – πλαισίου για τα ΑΕΙ, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει νέες εξελίξεις και στο θέμα των Συμβουλίων Διοίκησης των Ιδρυμάτων. Στην Αθήνα θα μεταβεί για την συνάντηση με τον Κ. Αρβανιτόπουλο και ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η προσφυγή των πανεπιστημιακών κατά του Νόμου – πλαισίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 3 Φεβρουαρίου, οπότε είναι απίθανο οι εκλογές για τα εσωτερικά συμβούλια των ιδρυμάτων να γίνουν τουλάχιστον ως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Κάλπες στο ΤΕΙ Ηπείρου
Όσον αφορά το ΤΕΙ Ηπείρου, εδώ οι εξελίξεις είναι πιο ομαλές, τουλάχιστον προς το παρόν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι κάλπες για ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος θα στηθούν την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου. Αυτές θα αναδείξουν τα έξι από τα συνολικά 11 μέλη του Συμβουλίου. 
Για το ΤΕΙ Ηπείρου τα εξωτερικά μέλη θα είναι τέσσερα και θα επιλεγούν στην συνέχεια ανάμεσα από πολίτες! Με βάση το νέο Νόμο, θα μετέχουν στο νέο Συμβούλιο Διοίκησης δύο καθηγητές από κάθε Σχολή των ΤΕΙ. Έτσι, από τις εκλογές στο ΤΕΙ Ηπείρου θα πρέπει να αναδειχθούν δύο καθηγητές σε κάθε μία από τις τρεις Σχολές του Ιδρύματος.

Πηγή: proinoslogos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: