Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Προτομή του Βασιλιά Πύρρου θα κοσμεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Η προτομή του βασιλέα της Ηπείρου, Πύρρου, θα κοσμεί την είσοδο του κρατικού αερολιμένα Ιωαννίνων που φέρει και το όνομά του, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών που γίνονται στο χώρο.Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής και στον πρόεδρό του, Μιχάλη Σέρβο, ο οποίος έχει και στο παρελθόν προβεί σε ανάλογες προσφορές, τιμώντας μεγάλες προσωπικότητες της ιδιαίτερης πατρίδας του.Ο κ. Σέρβος βρέθηκε σήμερα στο χώρο του αεροδρομίου όπου και συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη Βασίλη Μητσιμάρη με τον οποίο οργανώνουν τις λεπτομέρειες για το ακριβές σημείο όπου θα τοποθετηθεί η προτομή.


Αξίζει να θυμίσουμε πως η ονοματοδοσία του αερολιμένα σε «Βασιλέας Πύρρος» είχε γίνει κατόπιν ενεργειών του κ. Σέρβου όταν εκείνος κατείχε τη θέση του προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.Σήμερα, σαν πρόεδρος μιας άλλης οργάνωσης που προάγει τον ελληνισμό στο εξωτερικό, έρχεται να προσθέσει και την προτομή του Πύρρου στο αεροδρόμιο, τιμώντας για μια ακόμη φορά τον Ηπειρώτη Βασιλιά.Ο κ. Σέρβος αφού ευχαρίστησε τους πρώην Δημάρχους Ιωαννιτών Νίκο Γκόντα Πασσαρώνος Σάκη Βλέτσα και Περάματος Μιχάλη Κασσή, τον πρώην Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Σταμάτη, τον πρώην Νομάρχη Ιωαννίνων και νυν Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, για την αποδοχή της πρότασης να ονομασθεί το αεροδρόμιο σε Β. Πύρρος, σημείωσε πως η προτομή που θα προστεθεί, θα υπενθυμίζει ότι «οι ήρωες μας κρατούν όρθιους, ενώνουν τον ελληνισμό, μας γεμίζουν με περηφάνια και μεταδίδουν την ιστορία μας».

Ο κ. Σέρβος σημείωσε ακόμα ότι «η Ήπειρος γεννήθηκε με τον Πύρρο και μεγάλωσε μαζί του» και γι' αυτό η δωρεά από πλευράς του Ιδρύματος της προτομής του είναι ελάχιστος φόρος τιμής.Αυτή δεν είναι η πρώτη δωρεά του κ. Σέρβου στην Ήπειρο, αφού ο ίδιος έχει δωρίσει το άγαλμα της Ολυμπιάδας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το άγαλμα του Πύρρου που κοσμεί την ομώνυμη πλατεία στο Μώλο και το άγαλμα της Πωγωνίσιας Μάνας.Σύμφωνα με τον ίδιο δε, το έργο του δε θα σταματήσει εδώ και επόμενος στόχος είναι ένα άγαλμα στη μνήμη της Δρενοπολίτισας Μάνας.Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Β. Μητσιμάρης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής πως η τελετή για τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνει σύντομα, καθώς όπως είπε, οι μελέτες για την διαμόρφωση της εισόδου - εξόδου του αεροδρομίου, έχουν τελειώσει και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.
Πηγή: "ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: