Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών ανακοινώνει την έναρξη εικαστικού εργαστηρίου


Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών ανακοινώνει την έναρξη εικαστικού εργαστηρίου στο χώρο δράσεων και πολιτισμού "Το σπίτι του Ηπειρώτη". (Μουρούζι 14-16, / 1ος όροφος) .Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που θέλουν να εκφραστούν μέσα από το μαγικό κόσμο του λαϊκού παραμυθιού, της ζωγραφικής, του πηλού και του ντεκουπάζ. Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του ιστορικού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Αλέξανδρος "Στο μάθημα της ζωγραφικής και του πηλού, μπορεί κανείς μέσα από την ενθάρρυνση και τη σωστή παιδαγωγική καθοδήγηση να δημιουργήσει τα δικά του έργα τέχνης με οδηγό τη φαντασία.


Επιπλέον, η αφήγηση λαϊκών παραμυθιών γίνεται με έναν τρόπο μαγικό – όπως μαγικά είναι και τα παραμύθια. Με περιεχόμενο φανταστικό, τα παραμύθια διδάσκουν τη ζωή και εξηγούν τον κόσμο των ενηλίκων, βασισμένα σε μία σύμβαση ανάμεσα στον αφηγητή και το κοινό: όσα ακούγονται δεν είναι αληθινά. Ο ακροατής κάθε ηλικίας το γνωρίζει ίσως, και επιθυμεί να τα ακούσει και να τα βιώσει.

Με τις συγκεκριμένες, λοιπόν, ιστορίες, εξηγούνται δυσνόητες αλήθειες, φαινόμενα που δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί και να αποδεχτεί με ευκολία. Το παραμύθι αποτελεί έναν κόσμο γνώσης, συναισθήματος, και δημιουργικότητας.

Με αυτή τη μορφή παραμυθιού επιδιώκουμε να φέρουμε τα παιδιά μας σε επαφή με την ηπειρώτικη και πανελλήνια λαϊκή παράδοση. Επιπρόσθετα, το Messy Play - Αισθητηριακό Παιχνίδι είναι το παιχνίδι που εγείρει όλες τις αισθήσεις του παιδιού, το παιχνίδι που «λερώνει».

 Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά δεν έχουν πλέον τόσες ευκαιρίες για αισθητηριακό παιχνίδι και ότι μαθαίνουν και αναπτύσσονται καλύτερα όταν είναι ελεύθερα να εξερευνήσουν χωρίς το άγχος πως θα λερώσουν, τους δίνουμε την δυνατότητα να παίξουν με τον δικό τους τρόπο, να εκφραστούν, να αισθανθούν, να μυρίσουν, να αγγίξουν, να έρθουν σε επαφή με χρώματα και υφές, σχήματα και μορφές.

Με όλα αυτά, επομένως, τα παιδιά χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενισχύεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους και ο κόσμος τους ομορφαίνει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: