Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Αν είναι το επάγγελμα αμαρτία!


*Της Σέβης Ευθυμίου
2018. 21ος αιώνας. Ο κόσμος εξελίσσεται. Προς το καλύτερο; Προς το χειρότερο; Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα κι ειν’ η ζωή μικρή, οπότε δεν είναι της παρούσης. Μέσα σε όλα αυτά που αλλάζουν λοιπόν άρδην,  είναι και ο επαγγελματικός κλάδος. Πως κάποτε δηλαδή υπήρχε ο λούστρος, ο αμαξάς, ο γουναράς, κι ο καστανάς (που στην φουφού του γινόταν στάχτη ο σατανάς – αχ αυτές ήταν στιχομυθίες-) , έτσι λοιπόν την σήμερον ημέρα μια νέα κατηγορία επαγγελμάτων μαστίζει τον άμοιρο τούτο τον πλανήτη. Έψαξα πολύ για να τα βάλω σε μια ευρύτερη κατηγορία, αλλά δεν βρήκα έτσι θα φτιάξω καταχρηστικά μία μόνη μου που θα την ονομάσω Internetsocialmediaεράδες (εξελίσσεται και η ελληνική προς γκρεμό μεριά σίγουρα).

    
     Τα επαγγέλματα λοιπόν που ανήκουν σε αυτή την – Ο θεός να την κάνει κατηγορία- είναι επαγγέλματα που εν δυνάμει όλοι μπορούμε να το κάνουμε, καθότι έχεις δεν έχεις βγάλει το σχολείο, τι κι αν δεν έχεις μάθει γράμματα πολλά ποιος νοιάζεται; Απολυτήριο δεν ζητάει. Γνώσεις ιδιαίτερες δεν ζητάει. Μόνο  μια καλή σύνδεση στο Internet απαιτείται, και ένα κινητό που να φτιάχνει μέχρι και καφέ. Και ξεκινάμε:

Επάγγελμα νο1 : Instagramer- Influencer- brand ambassador
      Τι κάνει ο instagramer; Έλα μου ντε! Προκαλώ αυτό τον κλάδο να μας πει τι ακριβώς είναι, γιατί τον influencer τον ξέρουμε, έχουμε εντρυφήσει σε αυτή την περσόνα ενώ ο Instagramer είναι ακόμη μυστήριο άλυτο , μαζί με την Ατλαντίδα. Από την άλλη ο ινφλουενσερ ανοιχτό βιβλίο. Τελεμάρκετινκ μέσω Instagram. Διαγωνισμούληδες για όλες τις τυχερές φίλες, giveaway πάνε κι έρχονται –το αφεντικό τρελάθηκε- , για εσάς και τις κολλητούλες όλες. Εταιρείες και brands προωθούν τα προϊόντα τους συνήθως μέσω ημίγυμνων αντρών και γυναικών (αν είναι ρούχα τα φοράνε) σε διάφορες πόζες, ανάλογα και το κόνσεπτ κάθε φορά. Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει πάρει φωτιά, έχει πάρει φόρα , φόρα κατηφόρα, και τίποτα δεν την σταματά! 
Τip: Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις έναν κατάλληλο λογαριασμό στο Instagram, με  30 χιλιάδες σαλιάρηδες να σου σχολιάζουν τι φίνο γκομενάκι που είσαι – είτε είσαι είτε όχι ο φωτοσοπάς να είναι καλά-. Αν είσαι άντρας, δείξε κοιλιακό, αν είσαι γυναίκα δείξε ό,τι έχεις ευχαρίστηση. Πίστεψέ το μπορείς κι εσύ!

Επάγγελμα νο2: Blogger-Vlogger
    Τον blogger πρόσεξέ τον . Μπορεί να εμφανιστεί με διάφορα πρόσωπα , έχοντας όμως πάντα ως δεύτερο συνθετικό του το blogger. Fashion blogger, beauty blogger, blogger ζωγραφικής (τόσο κρύο το αστείο , όσο νομίζω , αλλά το γράφω γιατί και οι Εσκιμώοι έχουν ψυχή). Ό, τι επάγγελμα μπορείς να φανταστείς γενικά μπορεί να έχει για ουρά του τo blogger. Ο κάθε πικραμένος λοιπόν με τούτο εδώ το μαραφέτι της τεχνολογίας μπορεί να έχει δημόσιο βήμα και να δημιουργήσει έναν χώρο στον οποίο θα δίνει συμβουλές για ότι του έρθει στο κεφάλι του. 
Tip: Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα και να τα κάνεις ακόμη χειρότερα μπορείς όλες αυτές τις συμβουλές που δίνεις να τις δίνεις μπροστά σε μία κάμερα και από blogger να γίνεις vlogger. Από κάμπια σε πεταλούδα ένα πράγμα.

Επάγγελμα νο3: Unboxer   
      Εδώ κι αν έκαψα τα εγκεφαλικά μου κύτταρα (κι όχι τίποτα άλλο δεν τα έχω και εν αφθονία), κι αυτό γιατί όχι ότι τα παραπάνω αποτελούν σχολές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά γιατί πραγματικά δεν μπορώ επουδενί να καταλάβω ότι θεωρείται δουλειά το  να ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ. ΑΥΤΟ. Δεν έχω να εξηγήσω κάτι άλλο. Μιλάμε απλά για βίντεο αποσυσκευασίας συσκευών. Κάντε ζάπινγκ δεν έχει άλλο παραπέρα αυτό το επάγγελμα
Tip: Για να το κάνεις κάπως πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό προτίμηση διάφορα μέρη να ανοίγεις τα κουτιά, μια μέρα βουνό , μια μέρα θάλασσα, μια άλλη υπόνομο. Τόσες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες υπάρχουν θα βρεις κ εσύ μία φτωχέ μου unboxer.

Μία απορία έχω, πραγματικά μία. ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ;

Σέβη Ευθυμίου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: