Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Τσιρώνης: Να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και της ηρωίνης!


Προκαλεί και πάλι με νέα συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, που προτείνει να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και ενός από τα πιο σκληρά ναρκωτικά, της ηρωίνης.Ο κύριος Τσιρώνης μιλά στα «Νέα», δηλώνοντας πως «όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη». Ο κύριος Τσιρώνης, που προ ημερών είχε προτείνει να νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια κάνναβης και μάλιστα έναντι παράβολου προς το κράτος, πλέον μιλά γενικά για τα ναρκωτικά, αναφέροντας πως είναι «προσωπική άποψή» του ότι «η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους».


Ο ίδιος χαρακτηρίζει μάλιστα «απαράδεκτο» πως «απαγορεύονται» οι ουσίες «γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια λαθρεμπόρων».

«Η ηρωίνη λοιπόν, θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει αυτό το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, την βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Η τιμή της, άλλωστε, είναι πολύ χαμηλή - πρόκειται για ένα παλιό, αν και επικίνδυνο και τοξικό, φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθισμό», αναπτύσσει την σχέση του ο κύριος Τσιρώνης, προσθέτοντας πάντως πως δεν μιλα για νομιμοποίηση τύπου «"μπορώ να τη βρω στο περίπτερο", αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός των νοσοκομείων».

Τέλος, ο κύριος Τσιρώνης, επανέρχεται στην πρότασή του περί ιδιοπαραγωγής ναρκωτικών ουσιών, επισημαίνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει «ανάλογα με την ουσία», ενώ η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί και «για ειδική σφραγίδα, για κέντρα όπως αυτά στη Σουηδία». «Είναι όμως μια συζήτηση που δεν είναι της στιγμής», καταλήγει ο ίδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: