Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Θέμα ηγεσίας στο... ΠΑΣΟΚ βάζει ο Βενιζέλος!

Μπαρούτι στο ήδη έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ έβαλε η πρόσκληση-πρόκληση του Τσίπρα για αποστασία προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εδώ και καιρό γνωρίζει την ρευστότητα που κυριαρχεί στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αλλά και τα σενάρια που μιλούν για «βελούδινη αλλαγή ηγεσίας» στο ΠΑΣΟΚ. Έχει εδραιωθεί πια αντίληψη ότι ο Βενιζέλος δεν ελέγχει ούτε το κόμμα, ούτε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Είναι πεπεισμένος πια ο Βενιζέλος ότι απαιτείται άμεσα η επίτευξη εσωτερικής εκεχειρία στο κόμμα και ενωτικές πρωτοβουλίες από τον ίδιο, γι’ αυτό και την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ζητήσει από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ψήφο εμπιστοσύνης.
 
«Η απάντηση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα σας δοθεί επίσημα και κατά πρόσωπο την Τετάρτη σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».
Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-απάντηση προς τον Τσίπρα που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη, δείχνοντας το στίγμα των προθέσεών του για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να ενδυναμωθεί το ηγετικό προφίλ του Βενιζέλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: