Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Θετική εξέλιξη για το εργοστάσιο σολομού στην Πρέβεζα

Θετική εξέλιξη για το εργοστάσιο σολομού στην Πρέβεζα και για τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους καθώς τα τελευταία σχετικά εργαστηριακά αποτελέσματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έγιναν γνωστά χθες ήταν αρνητικά και αποδεσμεύονται οι παρτίδες που είχαν δεσμευθεί ενώ άμεσα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου. Την ίδια στιγμή με αυστηρούς δειγματοληπτικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΦΕΤ Ηπείρου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας συνεχίζει την λειτουργία του το εργοστάσιο σολωμού στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης«Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού και Σολομού», από τον ΕΦΕΤ με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, μετά και την ανίχνευση σαλμονέλας σε παρτίδες συσκευασίας καπνιστού σολομού, και που ήταν η αιτία να νοσήσουν άνθρωποι σε Ολλανδία και Αμερική.

Ακόμη δημοσιεύματα έκαναν λόγο και για 3 θανάτους ανθρώπων στην Ολλανδία και για τους οποίους βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο θάνατος των ανθρώπων αυτών προήλθε από σαλμονέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: